Închide

Japonia: Pachet nou de stimulare a economiei, în valoare de peste 700 miliarde de dolari

Avatar
japan, tokyo, smiling

Fotografie de cegoh pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Japonia a anunţat un nou pachet de stimulare a economiei, în valoare de 708 miliarde de dolari, pentru a accelera redresarea după pandemia de coronavirus (COVID-19), în timp ce sunt majorate investiţiile pentru proiecte de transformare ecologică şi digitală, informează Reuters.

Noul pachet va include aproximativ 40.000 miliarde de yeni (384,54 miliarde de dolari) cheltuieli fiscale directe şi iniţiative menite să reducă emisiile de carbon şi să sporească adaptarea tehnologiei digitale, a informat marţi premierul Yoshihide Suga. Acesta a declarat că vrea să protejeze locurile de muncă, să ajute mediul de afaceri, să revitalizeze economia şi să deschidă calea spre transformarea ecologică şi digitală.

Valoarea combinată a măsurilor de stimulare a economiei din 2020 se ridică la aproximativ 3.000 de miliarde de dolari.

În trimestrul trei din 2020, economia niponă a înregistrat un avans de 22,9% faţă de precedentele trei luni. Este prima creştere din ultimele patru trimestre, pe fondul efectelor pandemiei. Analiştii avertizează că ar putea dura ani de zile până când Japonia îşi va reveni complet de pe urma crizei.

“Japonia trebuie să facă un plan de reformare fiscală şi să treacă la reconstrucţia finanţelor publice, la un moment dat. Dar acum este momentul să ajute firmele şi gospodăriile afectate de pandemie”,

a apreciat Yuichi Kodama, economist şef la Institutul de cercetare Meiji Yasuda.

scroll to top