Închide

Concluzia ”celui mai cool dictator din lume”: ”Bitcoin-ul e bun pentru animalele de companie”

Avatar
Nayib Bukele Caine

Sursa foto: TendenciaSV.com.

Timp de citire: < 1 minut

Președintele Republicii El Salvador, Nayib Bukele, care a făcut din bitcoin cea de-a doua monedă oficială a țării, a anunțat sâmbătă că surplusul fondului de garanție apărut grație creșterii Bitcoin-ului va fi utilizat pentru construirea unui spital veterinar, anunță agenția France Presse, citată de TV5 Monde.

Moneda virtuală, care a devenit monedă oficială în El Salvador, alături de dolar, pe 7 septembrie, este garantată de un fond de 150 de milioane de dolari.

Pe măsură ce cotația Bitcoin a crescut, fondul a ajuns la un surplus de 4 milioane de dolari, a explicat Bukele pe Twitter, iar această sumă va fi parțial alocată construcției unui spital veterinar.

”Bitcoin-ul este bun pentru animalele de companie”, a concluzionat președintele salvadorian, auto-proclamat săptămânile trecute drept ”cel mai cool dictator din lume”.

Guvernul a justificat stabilirea Bitcoin-ului ca monedă legală de plată prin aceea că oferă posibilitatea de a reduce costurile de transfer a sumelor trimise în țară de cei trei milioane de salvadorieni care muncesc în străinătate – dintre care 2,5 milioane în Statele Unite – și care reprezintă 22% din PIB.

Potrivit guvernului, aceste taxe ar reprezenta circa 400 de milioane de dolari pe an.

Decizia a fost însă prost primită de populație, care nu are încredere în criptomonede, în timp ce organismele economice mondiale se tem că acest sistem nu va face decât să adâncească inegalitățile din țară.

scroll to top