Închide

De la Plus, la minus și înapoi pe plus! Investitorii se întorc la Ocna Mureș. PENNY taie panglica

Avatar
Penny Ocna Mures Alba Foto Afaceri.news

Deschidere Penny Ocna Mureș. Foto: www.AFACERI.news

Timp de citire: 3 minute

Orașul Ocna-Mureș din inima Transilvaniei are parte de o renaștere vizibilă cu ochiul liber pentru cei ce vizitează cocheta urbe, imediat după ce trec podul peste râul Mureș. După o perioadă de restriște, deschiderea Parcului Industrial Ocna-Mureș și uriașa investiție pe fonduri europene în reamenajarea Băilor Sărate, dar și conectarea orașului la Autostrada A10 Sebeș-Turda, au impulsionat renașterea unui oraș, celebru odinioară, din vremuri imperiale, pentru turismul balnear.

Proiectul Băilor Sărate, unul modern, care include multiple bazine indoor și outdoor, este pe ultima sută de metri, iar autoritățile locale promit deschiderea acestora în cursul verii. Apoi va urma amenajarea unui parc sportiv de mari dimensiuni care va înconjura practic Baza de Tratament și Agrement, o zonă mult-așteptată de comunitatea locală, regională, dar și de sportivii județului Alba și ai Transilvaniei. Prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, autoritățile locale promit investiții de peste 100 de milioane de euro în următorii 15 ani, din surse europene nerambursabile, bugetul public și surse private.

După un exemplu de colaborare între autoritățile locale, reprezentanții Parcului Industrial Ocna-Mureș și reprezentanții retailerului, PENNY și-a continuat expansiunea și a deschis un magazin în oraș, făcând uitat trecutul nefast al scufundării magazinului Plus, în urma unor grave erori ale angajaților SALROM -care dețin sondele de exploatare a sării. După ani de minusuri, orașul revine pe plus, iar primul venit este rețeaua PENNY, care ajunge astfel la un număr total de 303 magazine.

Orașul renaște, lucru demonstrat și de creșterea prețurilor în piața imobiliară din oraș, dar și de promisiunile de investiții care se pregătesc în Parcul Industrial Ocna-Mureș. Sursele AFACERI.news vorbesc despre venirea a încă cel puțin doi retaileri în oraș, dar și o modernă fabrică de lactate care se pune pe picioare aici de către compania Unilact Transilvania. De asemenea, diverși investitori germani se arată interesați de dezvoltarea a noi facilități în Parcul Industrial din orașul care renaște la câțiva kilometri de autostrada A10.

PENNY sparge gheața

Magazinul proaspăt deschis PENNY din Ocna Mureș, județul Alba, de pe str. Mihai Eminescu, nr.1C, are o suprafață de vânzare de 912 m2, 4 case de marcat și o echipă formată din 16 angajați. Totodată, dispune de 71 locuri de parcare, dintre care 3 pentru persoanele cu dizabilități.

Penny Ocna Mures 3

Designul noului magazin PENNY din Ocna Mureș este modern și primitor, iar sesiunea de cumpărături pentru clienți este îmbunătățită datorită zonei extinse pentru produse proaspete, mărci proprii, dar și datorită semnalizării mai vizibile a promoțiilor și a categoriilor principale de alimente. În plus, PENNY oferă soluții simple și rapide, adaptate stilului de viață alert, precum produsele gata de consum (ready-to-eat), dar și cele semipreparate, refrigerate sau congelate.

Penny Ocna Mures 2

PENNY Punct reprezintă evoluția strategică a Penny Market în România și este structurată foarte clar în șapte piloni cheie: experiență îmbunatațită în magazine, expansiune, produse românești, oameni, digitalizare, sustenabilitate și comunicare integrată.

Penny Interior Ocna Mures
Foto: www.AFACERI.news

Pilonul expansiune se referă la extinderea magazinelor și la dezvoltarea capacităților logistice. Până în 2029, PENNY își propune să atingă cifra de 600 de magazine și 6 centre logistice.

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE, cu sediul în Köln, și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău.

În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 303 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.500 de angajați. PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2022 în România.

Penny Ocna Mures
Foto: PENNY
scroll to top