Închide

Delhaize deschide o fabrică de îmbuteliere de vin de 30 de milioane de euro

Avatar
selective focus photography of bottles

Fotografie de Hermes Rivera pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Delhaize a deschis cea mai mare fabrică de îmbuteliere de vin din Benelux. Lanțul de supermarketuri nu numai că îmbuteliază vin acolo pentru propriile magazine, dar o face și pentru alte mărci Ahold Delhaize. Noua fabrică de îmbuteliere a costat 30 de milioane de euro, transmite RetailDetail.

Delhaize a deschis oficial ușile unei noi fabrici de îmbuteliere de vin. Cu o suprafață de 9.500 de metri pătrați, complexul nou-nouț din Asse este cea mai mare fabrică de îmbuteliere de vin din regiunea Benelux și reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro. Deși nu este doar o investiție pentru Delhaize, ci și pentru compania-mamă Ahold Delhaize, care va îmbutelia acolo și pentru celelalte mărci de magazine ale sale – precum Albert Heijn și magazinul de băuturi alcoolice Gall & Gall.

Încă din 1880, Delhaize avea propria fabrică de îmbuteliere de vin pe Rue Osseghem din Bruxelles. Această tradiție continuă acum într-o clădire nouă, unde aproximativ 14 bazine de vin pot fi îmbuteliate în fiecare an și pot fi depozitați 3 milioane de litri de vin. Vinul ajunge în rezervoare sau prin containere, care sunt depozitate în cuve mari în cramă până când sunt gata pentru a fi îmbuteliate.

„Înainte să ajungă în sticlă sau cutie și să se îndrepte către magazin, vinul trece printr-o serie de procese, cum ar fi filtrarea pentru a elimina ultimele particule în suspensie din vin. Procesele de filtrare și conservare se desfășoară în continuare în mod tradițional chiar și în noua fabrică de îmbuteliere”, a explicat Delhaize operațiunea.

Jumătate din sticlele vândute la Delhaize provin din propria fabrică de îmbuteliere. Importul de vin în vrac, mai degrabă decât în ​​sticle, înjumătățește atât costul de transport, cât și amprenta ecologică a vinului.

Clădirea a investit, de asemenea, în sisteme durabile, cum ar fi recuperarea apei și a căldurii pentru curățare și încălzire. 18.000 de sticle pe oră sunt îmbuteliate pe patru linii de îmbuteliere. Complexul are 73 de angajați.

scroll to top