Închide

Mergeți în vacanță în Grecia? Nu veți mai găsi plaje private. Amenzi usturătoare

Avatar
Porto Timoni, Corfu, Grecia

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

În încercarea de a respecta principiul accesului liber la plaje, autoritățile din Grecia au implementat reglementări stricte, avertizând cu amenzi mari pentru cei care încalcă legea. Mișcarea vine după ce parlamentul a adoptat o lege care asigură accesul liber la zonele de coastă, subliniind că în Grecia nu există plaje private.

Autoritățile locale au luat măsuri proactive pentru a monitoriza accesul la plaje, angajând drone și echipe la sol pentru a identifica și înlătura obstacolele care împiedică trecerea liberă. Adesea, aceste obstacole sunt ridicate de proprietarii de unități de coastă și de persoane private cu vile pe litoral în încercarea de a restricționa accesul publicului, scrie Novinite.

Conform noilor reglementări, unităților le este interzis să plaseze umbrele și șezlonguri la mai puțin de patru metri de țărm. De asemenea, trebuie menținut un spațiu suficient între mese pentru a asigura accesul neobstrucționat la plajă.

Amenzi de până la 60.000 de euro

Autoritățile iau măsuri drastice împotriva împrejmuirilor temporare sau permanente, inclusiv garduri, bariere și chiar mașini parcate care împiedică accesul la plajă. Contravenienții riscă amenzi de până la 60.000 de euro, ceea ce îi determină pe proprietarii de restaurante să fie prudenți.

Municipalitatea din Leipsoi a adoptat o poziție fermă în această privință, interzicând toate umbrelele plătite pe mica insulă. Măsura a stârnit un interes semnificativ din partea turiștilor care caută plaje neatinse și acces liber la mare.

scroll to top