Închide

Balenciaga oferă clienților un serviciu second-hand

Avatar
Back view of a man wearing a t shirt

Fotografie de Mohammad Hossein Keshvari pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Brandul de lux Balenciaga scoate cardul second-hand, acum că proiectele pilot arată cerere pentru el. Brandul de lux oferă clienților șansa de a preda articole uzate și de a le revinde, în schimbul creditului magazinului, potrivit RetailDetail.eu.

Balenciaga oferă acum clienților un serviciu second-hand, în care clienții își vând hainele și accesoriile în schimbul voucherelor de la brandul de lux. Aceștia pot preda articolele la magazinele selectate, după care sunt trimise la service-ul second-hand Reflaunt pentru a fi verificate, fotografiate profesional și le este stabilit prețul.

Alegerea lui Reflaunt ca partener nu este o coincidență: compania de tehnologie care oferă revânzare ca serviciu l-a luat pe CEO-ul Balenciaga, Cédric Charbit, ca unul dintre primii săi investitori la bord în timpul unei runde inițiale de finanțare. Reflaunt, însă, face parte din programul de accelerare al LVMH La Maison des Startups, în timp ce Balenciaga aparține rivalului Kering.

Rețea de platforme second-hand

Nu este încă pe deplin clar unde vor putea părțile interesate să găsească în curând piesele Balenciaga second-hand. Reflaunt administrează site-uri la mâna a doua pentru mărci sau publică articole pe mai mult de 25 de piețe secundare, inclusiv Vestiaire Collective și Rebelle, relatează Vogue Business. Cu toate acestea, deoarece vânzătorii nu primesc numerar, ci credit pentru magazin, a doua opțiune pare dificil de implementat.

Balenciaga anunță că această colaborare face parte din misiunea mai largă de a deveni o „companie pe deplin durabilă”. Procedând astfel, compania spune că dorește să încurajeze consumul mai puțin, reutilizarea și reciclarea. Second-hand este, de asemenea, o piață în plină expansiune, în prezent crescând mai puternic atât online, cât și offline decât piața modei ca atare. Michael Kors a fost ultimul dintr-un lung șir care a lansat propria platformă de revânzare la sfârșitul lunii august.

scroll to top