Din 1 iulie toate operațiunile Vodafone din Europa, alimentate integral cu energie “verde”
Toate operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, a anunţat miercuri compania.
”Toate operaţiunile Vodafone din Europa, inclusiv reţelele fixe şi mobile, centrele de date, operaţiunile de retail şi spaţiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu 1 iulie, o etapă importantă în atingerea obiectivului companiei de a reduce la ‘net zero’ emisiile de carbon până în 2030 şi din întregul lanţ de aprovizionare până în anul 2040”, anunţă compania.
Astfel, potrivit news.ro, 100% din energia folosită de Vodafone pentru funcţionarea reţelei sale în Europa este certificată ca provenind din surse regenerabile (eoliană, solară sau hidroenergie).
Vodafone are contracte directe de achiziţie de energie în Marea Britanie şi Spania. În Italia, Germania, Irlanda, Ungaria, România, Spania, Grecia, Turcia şi Cehia, Vodafone a achiziţionat certificate verzi (Renewable Energy Certificates – RECs).
În Albania, aproximativ 67% din consumul de energie electrică provine din surse locale regenerabile, iar Vodafone a achiziţionat echivalentul consumului anual rămas sub formă de REC prin intermediul partenerului nostru din Italia.
Vodafone va marca acest eveniment printr-o campanie de conştientizare a publicului derulată în 12 ţări din Europa, în care logo-ul Vodafone va fi reprezentat în culoarea verde.
În iulie 2020, Vodafone a anunţat devansarea termenului pentru îndeplinirea obiectivului de a achiziţiona energie 100% regenerabilă pentru operaţiunile sale din Europa pentru iulie 2021, faţă de 2025 cât îşi propusese iniţial. Acelaşi obiectiv a fost stabilit şi pentru Africa, având ca ţintă anul 2025.
”Începând cu 1 iulie 2021, clienţii Vodafone din Europa pot avea certitudinea că toate conexiunile lor în reţea sunt alimentate din surse regenerabile. Acesta este un pas important în direcţia îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030, la nivel global, concomitent cu susţinerea clienţilor noştri pentru reducerea amprentei de carbon pentru activităţile proprii şi continuarea planurilor de a contribui la o societate digitală, durabilă şi incluzivă în toate pieţele în care ne derulăm activităţi”, spune Nick Read, CEO Vodafone Group.
96% din energia utilizată de Vodafone în anul fiscal 2021 încheiat la 31 martie a fost achiziţionată. După anunţul de astăzi, 100% din energia achiziţionată de Vodafone în Europa provine din surse regenerabile, inclusiv pentru spaţiile închiriate.
In 2020, Vodafone a stabilit o ţintă fundamentată ştiinţific de reducere a emisiilor de carbon până în 2030 pentru a menţine încălzirea globală la 1,5 grade C, fiind primul operator major de telecomunicaţii care a urmat procesul de reducere a emisiilor stabilit pentru domeniu IT&C.
Din octombrie 2020, Vodafone a introdus în procesul de selecţie a furnizorilor criteriul de mediu şi impact social, cu o pondere de 20%. Astfel, Vodafone evaluează dacă furnizorul are politici de mediu pentru reducerea carbonului, crearea de energie regenerabilă, reducerea consumului de plastic, economie circulară şi gestionarea ciclului de viaţă a produsului.
Vodafone s-a angajat să refolosească, să revândă sau să recicleze 100% din deşeurile reţelei sale până în 2025. Totodată, a implementat programe de gestionare eficientă a resurselor şi de eliminare a deşeurilor pe fiecare piaţă în care este prezentă pentru a minimiza impactul deşeurilor de reţea şi al echipamentelor IT asupra mediului.
98,7% din deşeurile reţelei Vodafone, cu excepţia deşeurilor periculoase, au fost trimise spre reutilizare şi reciclare în anul fiscal 2021, determinând o reducere totală a deşeurilor de reţea de 22,5%, la 6 307 tone, de la 8.138 tone în anul fiscal 2020, potrivit datelor companiei.