Închide

Doriți să evitați aglomerația în vacanțe? Iată câteva destinații mai puține cunoscute pentru 2024

Avatar
Porto Timoni, Corfu, Grecia

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 4 minute

V-ați săturat de atracțiile obișnuite sau vă doriți o pauză de la turma de călători? Aceste cinci locuri de călătorie pot fi escapada pe care o căutați. Compania de turism de aventură Intrepid Travel a publicat noua listă “Not Hot”, care evidențiază locurile de călătorie ignorate din întreaga lume, potrivit CNBC.

Lista anuală a companiei încearcă să combată turismul excesiv, ajutând călătorii “să învingă mulțimile și… să îi inspire să caute experiențe diferite și unice în întreaga lume în comunități care pot beneficia cu adevărat de vizitatori”, a declarat Matt Berna, președintele pentru America al Intrepid Travel, pentru CNBC Travel.

Lista din 2024 atrage atenția asupra a două destinații din Asia, două din Europa și una din America Centrală.

Corsica

Corsica, o insulă mediteraneană muntoasă și o colectivitate teritorială a Franței, este o autoproclamată “Insulă a frumuseții”.

Spre deosebire de Positano, în Italia, saturată de turiști, călătorii care vizitează Corsica se pot “bucura de o experiență mai autentică, mai liniștită și mai captivantă… fără aglomerația copleșitoare”, potrivit unui comunicat de presă al Intrepid Travel.

Dar farmecul insulei se extinde dincolo de coastele sale. Corsica este, de asemenea, cunoscută pentru traseul său de drumeție de 180 de kilometri (112 mile) – GR20 – și pentru numeroasele repere istorice, a arătat site-ul de turism al Franței. Insula găzduiește șase rezervații naturale, inclusiv rezervația naturală Scandola – un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO renumit pentru rocile vulcanice roșii.

Corsica este “un amestec unic de frumusețe naturală, bogăție culturală și semnificație istorică… care o diferențiază de destinații populare precum Positano”, potrivit Intrepid.

coast, corsica, landscape
Fotografie de KaiPilger pe Pixabay

Seoul

Tokyo, Singapore și Seoul sunt cele mai vizitate trei orașe asiatice în 2023, potrivit companiei de cercetare de piață Euromonitor International.

Tokyo a primit 31,8 milioane de turiști internaționali în 2019, potrivit Organizației Naționale de Turism din Japonia. În același an, 17,5 milioane de turiști internaționali au vizitat Seulul, în Coreea, arată statisticile Organizației de Turism din Coreea.

“Tokyo este o destinație de călătorie populară de mult timp, astfel că ofertele sale de produse sunt mai variate, atrăgând un spectru mai larg de public, în special familii și călători mai maturi”, a declarat Nick Lim, CEO pentru Asia al The Travel Corporation, pentru CNBC.

Rezervările pentru Tokyo din ianuarie până în noiembrie 2023 au crescut cu 234%. Dar popularitatea Seoulului este în creștere. În acest an, rezervările de zboruri către Seoul au crescut cu 191% – dublu față de 2022, a declarat un reprezentant al Trip.com pentru CNBC Travel.

“Călătorii mai tineri ar putea alege Seoulul în detrimentul Tokyo, deoarece orașul oferă un amestec de cultură tradițională și modernă”, a spus Lim. Ascensiunea muzicii pop și a dramelor coreene au sporit, de asemenea, atractivitatea orașului, a adăugat el.

Cu toate acestea, Seul și Tokyo rămân foarte diferite. Ambele orașe sunt “bogate din punct de vedere cultural, cu experiențe autentice și unice… alegerea între ele depinde în cele din urmă de preferințele și interesele individuale”, a spus Lim.

seoul, city, landscape
Fotografie de cskkkk pe Pixabay

Panama

Panama, o țară din America Centrală mărginită de Costa Rica și Columbia, găzduiește una dintre cele mai sofisticate lucrări de inginerie din lume – Canalul Panama.

Orașul are cinci situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO – două situri arheologice, Panama Viejo și Casco Antiguo, și trei parcuri naționale, parcurile naționale Coiba, Darien și La Amistad.

Intrepid Travel recomandă Panama pentru cei care doresc “să se cufunde în tradițiile locale, folclorul și artele contemporane … care diferă de peisajul cultural mai mult centrat pe Europa”, se arată în comunicatul de presă.

Dincolo de siturile istorice, în Panama locuiesc șapte comunități indigene. Dintre acestea, două – teritoriile Guna și Emberá – sunt deschise turiștilor, potrivit site-ului oficial de turism din Panama.

panama, downtown, church
Fotografie de DEZALB pe Pixabay

De la Kefalonia la Corfu

Grecia este cunoscută pentru plajele sale, pentru peșterile de coastă și pentru excursiile pe insule.

Dar, departe de Santorini și Mykonos, insulele din Kefalonia până în Corfu sunt “un paradis senin pentru călătorii care caută o evadare liniștită”, potrivit Intrepid.

Kefalonia și Corfu sunt două dintre cele mai mari insule din Marea Ionică, în timp ce alte 12 insule sunt împrăștiate pe coasta de vest a Greciei.

“Peisajele virgine și plajele imaculate ale Insulelor Ionice … oferă un paradis senin pentru călătorii care caută o evadare liniștită, spre deosebire de destinațiile mai aglomerate”, precum Split și Dubrovnik din Croația, se arată în comunicatul de presă al Intrepid Travel.

grecia, cefalonia, kefalonia
Fotografie de marcofibula pe Pixabay

Borneo

Borneo, o insulă din Asia de Sud-Est, este împărțită între trei țări – Malaezia, Brunei și Indonezia.

Kalimantan, regiunea indoneziană a insulei, ocupă două treimi din insulă, în timp ce țara islamică Brunei se află între două state malaeziene – Sarawak și Sabah.

“În timp ce Bali este, fără îndoială, o destinație uimitoare, cu plajele sale frumoase și patrimoniul său cultural bogat, Borneo oferă o experiență cu totul diferită, care este de neegalat în sine”, se arată în comunicatul de presă.

Deși insulele pot fi apropiate una de cealaltă, ele sunt foarte diferite.

Bali este considerată o destinație de plajă “drop and flop” bine stabilită – unde turiștii își lasă adesea bagajele și își petrec ziua la plajă -, dar Borneo este axată pe natură și ecoturism, a declarat Lim pentru CNBC Travel.

“Borneo nu este cu siguranță o alternativă la Bali … [dar] are toate atuurile pentru a fi un hotspot în plină ascensiune”, a spus el.

Insula, cea mai mare din Asia, găzduiește cea mai veche pădure tropicală din lume și cel mai înalt munte din Asia de Sud-Est – Muntele Kinabalu, se arată pe site-ul operatorului de turism Borneo Eco Tours.

Indonezia își va muta, de asemenea, capitala, Jakarta, în Nusantara din Borneo până în 2045.

mount kinabalu, mountain, sabah
Fotografie de kennethr pe Pixabay
scroll to top