Închide

„Fenomenul ruj”, primul semn de recesiune? Vânzările de cosmetice au crescut de la începutul anului

Avatar
lipstick, lipgloss, lip gloss

Fotografie de kaboompics pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Când vine vorba de cheltuirea banilor pe produse de înfrumusețare, românii nu fac economii. Economiştii susţin că este o reacţie de consum care apare odată cu primele semne ale recesiunii. Fenomenul poartă denumirea de „factorul ruj” şi se manifestă prin creşterea vânzărilor la cosmetice, în timp ce consumul de alte produse se prăbuşeşte, transmit Știrile TVR.

Vânzările de cosmetice au întâmpinat probleme în timpul pandemiei de Covid-19, mai ales că purtarea măștii de protecție împiedica utilizarea optimă a anumitor produse, de exemplu, rujul. De la începutul acestui an, femeile investesc din nou în produse de înfrumuseţare.

În prima jumătate a acestui an, vânzările la rujuri au crescut cu 50 %.

Apetitul crescut pentru cumpărarea produselor de înfrumuseţare este cunoscut în economie sub denumirea de ”Factorul ruj”, iar experţii spun că este un semn că încep să apară primele semne ale recesiunii. Explicaţia constă în faptul că, în momente de criză, oamenii caută soluţii antistres.

Reprezentanţii industriei spun că în ciuda faptului că încasările au crescut, criza energiei afectează şi acest domeniu. Iar asta se reflectă în scumpirea serviciilor şi în creşterea de preţ a materiei prime.

scroll to top