Închide

FMI vrea mai multe reforme pentru ca Ucraina să obțină următoarea parte a împrumutului

Avatar
229537

Sursă foto: ua.racurs.ua via 112.international

Timp de citire: < 1 minut

Ucraina trebuie să facă mai multe progrese în ceea ce privește reformele pentru a debloca următoarea parte a unui împrumut de 5 miliarde de dolari, a declarat sâmbătă reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) la Kiev, potrivit Reuters.

“Discuțiile vor continua”,

a spus Goesta Ljungman într-un comunicat.

Negocierile online cu misiunea FMI, care s-au desfășurat de la sfârșitul lunii decembrie până pe 12 februarie, s-au axat pe consolidarea guvernanței băncii centrale, îmbunătățirea cadrului legislativ și de reglementare pentru supravegherea și rezoluția băncilor, politicile de reducere a deficitului fiscal pe termen mediu, reconstituirea legislației și consolidarea cadrului anticorupție și sistemului judiciar, precum și politica energetică, a spus el.

În urma declarației FMI, premierul ucrainean, Denys Shmygal, a declarat că guvernul va lua în considerare recomandările sugerate de misiune.

„Am fost de acord cu următorii pași … și înțeleg clar rezultatele așteptate”,

a scris Shmygal pe Twitter, fără să ofere detalii.

Președintele Volodymyr Zelenskiy va cere parlamentului să voteze urgent proiectele de lege privind reforma judiciară, a declarat biroul său într-un comunicat.

Ucraina se așteaptă să primească 2,2 miliarde de dolari, repartizați în trei tranșe egale, de la FMI în 2021, a declarat pentru Reuters guvernatorul Băncii Centrale, Kyrylo Shevchenko.

În iunie anul trecut, FMI a aprobat programul de împrumut de 5 miliarde de dolari și a plătit prima tranșă de 2,1 miliarde de dolari pentru a ajuta economia, care a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus.

Alte împrumuturi au fost înghețate din cauza ritmului lent al reformelor.

FMI a fost, de asemenea, îngrijorat de decizia guvernului, luată în ianuarie, de reglementare a prețurilor la gazele de uz caznic.

scroll to top