Închide

Patronul Inditex s-a pornit pe cumpărat locuințe de lux: un sfert de miliard de $ pe un bloc din Chicago

Avatar
chicago, illinois, lake michigan

Chicago, Illinois. Fotografie de 12019 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul spaniol Amancio Ortega, fondatorul grupului de fashion Inditex, care operează și rețeaua de magazine Zara, a cumpărat un întreg bloc de apartamente de lux la Chicago, în contul sumei de 232 milioane de dolari, o achiziție semnificativă, prin care își sporește portofoliul imobiliar pe care îl deține în Statele Unite, anunță Bloomberg.

Una dintre companiile lui Ortega, Pontegadea, a achiziționat clădirea de la 727 West Madison St. din Chicago de la un joint venture format din Ares Management și F&F Realty, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Clădirea de 45 de etaje, cu 492 de apartamente de lux, se adaugă unei liste tot mai extinse de proprietăți americane de referință deținute de Ortega. De pildă, puțină lume știe că sediul Meta Platforms Inc. din Seattle se află într-o clădire deținută de miliardarul spaniol.

În clădirea proaspăt achiziționată, garsonierele se închiriază cu tarife care pleacă de la 2.200 de dolari pe lună, în timp ce un apartament cu trei dormitoare poate fi închiriat în schimbul a 6.000 de dolari lunar.

Tranzacția a fost intermediată de gigantul intermedierilor imobiliare Jones Lang LaSalle, care o scosese la dispoziția cumpărătorilor din 2020, dată la care un preț estimativ de achiziție era de 250 de milioane de dolari.

Cu o avere de 75 de miliarde de dolari, care se bazează, în principal, pe pachetul de control pe care îl deține în cadrul companiei spaniole de fashion Inditex, Ortega a acumulat un portofoliu imobiliar evaluat anul trecut la 18,1 miliarde de euro.

Cel mai bogat om din Spania a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari în 2022 pentru a cumpăra depozite și spații logistice în SUA, diversificându-și astfel portofoliul imobiliar dincolo de preferințele sale tradițională pentru spații de birouri și spații comerciale de top.

Pe lista celor mai recente achiziții ale companiei Pontegadea se numără un centru logistic la aproximativ 100 de kilometri est de Los Angeles, un depozit în Olanda și o clădire de birouri în centrul Londrei.

Pontegadea deține, de asemenea, participații la operatori de infrastructură energetică și de telecomunicații, precum și la producători de energie regenerabilă, inclusiv participații la operatorul portughez de rețele de energie și gaze REN-Redes Energeticas Nacionais SGPS și la transportatorul spaniol de energie electrică Redeia Corporacion SA.

scroll to top