Închide

Fost lider mondial și finalista Roland Garros 2021 vor juca în curând la Transylvania Open

Avatar
311411879 187807993764490 213175667043531475 N

Foto: Facebook Transylvania Open

Timp de citire: 2 minute

Karolína Plískova şi Anastasia Pavliucenkova vor juca la cel mai bun turneu de categoria WTA 250 din lume, la Cluj-Napoca. Câştigătoarele ediţiilor 2022 şi 2023, Anna Blinkova şi Tamara Korpatsch, vor fi din nou pe teren la Transylvania Open, la începutul lunii februarie.

Karolína Plíšková (39 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediţii a Tranylvania Open. Alături de ea, şi-a anunţat deja prezenţa la turneu şi Anastasia Pavliucenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, şi ultimele două câştigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA) şi Anna Blinkova (43 WTA).

Cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie.

Jucătoarea cehă şi-a anunţat prezenţa şi la ediţia de anul trecut a Transylvania Open, însă, din cauza unei accidentări, nu a mai putut juca la turneul din Cluj. Sportiva a ajuns pe locul I mondial în 2017, poziţie pe care a păstrat-o timp de opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic şi forehand-ul agresiv, Plíšková a câştigat 16 titluri la simplu şi cinci la dublu în circuitul WTA şi a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open, în 2016, şi la Campionatele de la Wimbledon, în 2021.

”Tabloul de anul acesta este foarte puternic, cu jucătoare pe un trend ascendent, care sunt la început de sezon şi pentru care punctele câştigate la Transylvania Open contează foarte mult. Am vorbit cu Karolina Plíšková, e foarte încântată că va juca la Cluj, iar noi abia aşteptăm să o urmărim live, pe terenurile din BT Arena. Ana Bogdan este deja pe tabloul principal. Dat fiind faptul că mereu există şi retrageri, mai mult ca sigur şi Jaqueilne Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea şi alte românce, datorită wild cardurilor. Sperăm ca toate jucătoarele să fie sănătoase, să poată fi prezente. Suntem fericiţi că avem o nouă poziţie, mult mai avantajoasă, în calendarul WTA şi că ne vom putea bucura din nou şi mult mai repede de tenis de calitate, acasă. Chiar dacă taxele pentru evenimente se vor majora din acest an, pentru această ediţie vom susţine noi impozitarea suplimentară a biletelor pentru a fi consecvenţi cu publicul nostru şi pentru a menţine preţurile anunţate”,

a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

scroll to top