Închide

Fostul CEO al Delhaize, compania-mamă a Mega Image, părăsește Walmart și revine în Europa

Avatar
Van Den Berghe

Dirk Van den Berghe pe când conducea divizia Walmart Canada. Foto: globalnews.com

Dirk Van den Berghe, CEO Walmart Asia și fost CEO al Delhaize, compania care deține brandul Mega Image, a părăsit cel mai mare grup de retail din lume și se întoarce în Europa. Belgianul a activat timp de 20 de ani ca CEO.

Compania americană Walmart a confirmat știrea:

„După șase ani la Walmart, Dirk Van den Berghe, vicepreședinte executiv, surse globale și CEO regional al Asiei, a decis să se retragă în martie 2021 pentru a petrece mai mult timp cu familia sa în Europa”, a declarat un purtător de cuvânt al americanilor, citat de RetailDetail. 

Din 2014 încoace, Van den Berghe a deținut diverse funcții la Walmart: mai întâi ca CEO regional pentru Canada, apoi ca director executiv al Walmart China și, în cele din urmă, ca CEO pentru piața asiatică.

Sub conducerea sa, Walmart a preluat o acțiune majoritară în Flipkart, principala platformă de comerț electronic din India, în 2018. Împreună cu o serie de alți directori de vârf din compania americană, Van den Berghe a fost, de asemenea, în consiliul de administrație al Flipkart. Se așteaptă ca el să demisioneze și din această funcție. 

Care este următorul drum al lui Van den Berghe în Europa? Vom afla cât de curând dacă acesta se va întoarce la compania Delhaize care l-a consacrat sau va alege un alt jucător de pe piața de retail european.

scroll to top