Închide

Primul supermarket cu produse exclusive vegane în Olanda: “Veganismul nu mai e doar un trend”

Avatar
First Vegan Supermarket

James Fresco, fondatorul primului supermarket vegan. Foto: @veganfresco / Instagram

Timp de citire: 2 minute

Primul supermarket 100% vegan s-a deschis vineri în Amsterdam. Fondatorul James Fresco vorbește despre „un pas logic”, atâta timp cât piața pentru produse vegane se conturează tot mai puternic la nivel global, iar cererea a devenit mai mare pe măsură ce oamenii au devenit tot mai atenți la mâncarea pe care o consumă. 

Supermarketul Vegan Fresco este localizat în cartierul Jan Evertsenstraat din zona periferică Amsterdam-Vest, iar gama de produse pusă la vânzare este una cu alimente exclusiv vegane și produse pe bază de plante.Pe lângă cele mai populare produse consumate de cei care au adoptat deja acest concept, clienții pot găsi în locație și produse care, de cele mai multe ori, erau disponibile doar prin comenzi online, notează Retail Detail.

Veganismul și vegetarianismul au devenit tendințe tot mai des întâlnite în rândul populației care militează pentru o alimentație mai sănătoasă. Printre cele mai recente trenduri la nivel mondial, acestea sunt adoptate fie ca motivație etică, fie ca urmare a unor probleme digestive, dar cei mai mulți optează să protejeze animalele și mediul înconjurător, alăturându-se fenomenului de sustenabilitate.

De altfel, și criza Covid-19 a accelerat schimbarea alimentației și a dietei. Fondatorul unității Vegan Fresco din Olanda James Fresco a reușit să își deschidă afacerea prin finanțare în cadrul unei campanii de strângeri de fonduri. Acesta este de părere că un supermarket vegan este un pas firesc în acest curent și la acest moment.

Planurile antreprenorului olandez includ inaugurarea a altor trei unități pe parcursul acestui an. În plus, faptul că a ales Amsterdam pentru supermarketul său nu este întâmplător, conform spuselor lui, pentru că orașul este “unul dintre cele mai progresiste în domeniul veganismului.”Antreprenorul se așteaptă ca în viitor aceste cerințe să fie tot mai mari și a încheiat spunând că veganismul “nu mai este doar un trend, este modul în care lumea va arăta”.

Conform unor studii locale, un procent de 1,5% dintre olandezi au ales să consume mâncare vegană în fiecare zi a anului trecut, crescând astfel numărul față de estimările anterioare. De asemenea, această tendință este confirmată și de deschiderile în creștere ale restaurantelor vegane, care denotă interesul clienților.

scroll to top