Închide

Franța va acționa pentru a se asigura că retailerii de produse alimentare îi plătesc echitabil pe fermieri

Avatar
vegetables, supermarket, food

Fotografie de dawnfu pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Franța va acționa pentru a se asigura că retailerii de produse alimentare vor conveni o parte echitabilă a veniturilor producătorilor în cadrul negocierilor anuale privind prețurile, a declarat ministrul de finanțe Bruno le Maire, în timp ce protestele fermierilor se răspândesc în întreaga țară, informează Bloomerg.

Începând de săptămâna viitoare, funcționarii de la biroul pentru fraude din cadrul Ministerului Economiei

“vor intensifica controalele asupra negocierilor comerciale actuale pentru a se asigura că veniturile producătorilor agricoli sunt păstrate”,

a declarat sâmbătă Le Maire, citat de AFP, în cadrul unei vizite la Flavigny, la est de Paris.

Comercianții cu amănuntul negociază prețurile la începutul fiecărui an, o lege din 2018 obligându-i să țină cont de costurile de producție pentru a se asigura că agricultorii nu vând în pierdere.

“Nu vreau ca aceste negocieri să ducă la o slăbire a veniturilor producătorilor”,

a adăugat Le Maire.

Protestele din Franța coincid cu acțiuni similare în Germania, unde lucrătorii agricoli au protestat față de planurile guvernului de a pune capăt unei subvenții pentru motorina utilizată în agricultură. Separat, premierul francez Gabriel Attal s-a angajat să lucreze pentru a ușura birocrația inutilă pentru agricultori, în cadrul unei vizite efectuate sâmbătă în regiunea Rhone, potrivit AFP.

scroll to top