Închide

Greu fără migranți | Austria are o problemă cât casa tocmai în HoReCa, domeniu strategic național

Avatar
Pensiune Hotel Turism Austria Vacanta Munte Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 5 minute
  • 140.000 de persoane își părăsesc în fiecare an locurile de muncă din domeniul gastronomiei și turismului austriac.
  • Un nou studiu realizat de IHS și citat de Der Standard arată că în nicio altă industrie nu există o rotație a personalului atât de mare ca în turism.
  • De vină sunt condițiile de muncă și cerințele oaspeților.

Aceștia au o mare influență politică în Austria și își pot face auzite în mod regulat dorințele. Nu, nu vorbim aici despre fermierii locali, ci despre industria turismului și a gastronomiei. De la sfârșitul pandemiei și de la revenirea bruscă a turiștilor, reprezentanții industriei turistice locale se confruntă cu o întrebare în special: unde au dispărut toți lucrătorii?

La intervale regulate, Camera de Comerț se plânge de lipsa de muncitori calificați de toate tipurile, începând cu bucătarii și chelnerii, și cere ajutorul politicienilor.

Gastronomia dă de lucru în Austria la mai bine de jumătate de milion de oameni în fiecare an. Dar cât de mari sunt provocările din industria turismului, sunt condițiile de muncă atât de proaste încât nu există destui oameni care să lucreze în restaurante și hoteluri sau problemele sunt în altă parte?

Un studiu al institutului de cercetare IHS prezentat luni aruncă o nouă lumină asupra acestor întrebări și a dezbaterilor din spatele lor. La comanda fostului minister federal pentru Sustenabilitate și Turism, ale cărui agende au fost transferate între timp la alte câteva ministere, economistul Dominik Walch de la IHS (Institutul Național de Statistică de la Viena) a măsurat piața forței de muncă din turism și fluxurile de angajați care stau la baza acesteia.

Datele pe care economistul le-a primit de la agențiile de securitate socială oferă informații despre locul de unde provin problemele din industrie.

Sectorul turismului a angajat în medie aproximativ 264.000 de persoane în 2022. Cu toate acestea, numărul de lucrători diferiți care lucrează în acest sector la un moment dat pe parcursul unui an este mult mai mare, ridicându-se la aproximativ 500.000 de persoane pe an. Cum s-a ajuns la această valoare ridicată?

Turismul este o industrie sezonieră, cu vârfuri care trebuie acoperite vara și iarna, plus că există vârfuri în weekenduri și sărbători legale, când forța de muncă crește cu lucrători temporari și sezonieri. Dar există și – și aici devine interesant în ceea ce privește lipsa forței de muncă – faptul că rotația personalului este extrem de mare.

Un sfert pleacă

Un sfert bun din cei aproximativ 500.000 de angajați părăsesc sectorul în fiecare an (137.000 de persoane în 2018). Astfel, aceste persoane și-au căutat un loc de muncă în altă parte sau au încetat cu totul să lucreze sau nu s-au mai întors în Austria după un loc de muncă sezonier. Care au fost consecințele acestui lucru în 2019?

În ceea ce privește ocuparea globală a forței de muncă în acest sector, totul a rămas practic la fel, ocuparea forței de muncă a crescut doar foarte puțin în general, din nou puțin peste o jumătate de milion de persoane au fost angajate în turism și gastronomie. Dar, pentru a atinge această valoare, a trebuit să se găsească în 2019 un număr de 140.000 de noi lucrători. Și asta a funcționat. Dar tocmai această rotație masivă, spune Walch, autorul studiului, este cea care face ca dezbaterile despre lipsa forței de muncă din industrie să fie atât de zgomotoase.

Circa 500.000 de oameni lucrează în industrie în fiecare an. În spatele acestei cifre se află o fluctuație uriașă. De ce pleacă atât de mulți? Există o serie de motive aici, în funcție de cine întrebi. Sindicatul responsabil de servicii Vida, de exemplu, susține că ceea ce îi îndepărtează pe mulți oameni sunt condițiile proaste de muncă: multe companii nu oferă locuri de muncă pe tot parcursul anului, nu au suficientă grijă de angajații lor sau îi plătesc prost.

Ce termene de preaviz se aplică? Nimeni nu știe cu siguranță

Ceea ce este cu adevărat unic este faptul că nici măcar nu este pe deplin clar în industrie care sunt perioadele de preaviz care se aplică: sindicatele și angajatorii se ceartă pe această temă de mai mulți ani. Conform contractelor colective aplicabile, lucrătorii din turism au, în general, o perioadă de preaviz de 14 zile. Aceste perioade de preaviz sunt semnificativ mai scurte decât cele prevăzute de lege și de contractele colective pentru angajați: aici se aplică o perioadă de preaviz de cel puțin șase săptămâni.

Legea a stipulat că perioadele de preaviz vor trebui să fie ajustate – două săptămâni nu vor mai fi, prin urmare, permise. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică sectoarelor cu un caracter predominant sezonier. Până în prezent, nu s-a ajuns la un acord cu privire la faptul dacă acest lucru se aplică turismului – și nici măcar o hotărâre a Curții Supreme (OGH) în această privință nu a adus clarificări. Angajatorii trebuie să demonstreze că majoritatea întreprinderilor lucrează în mod sezonier.

Industria începătorilor

Așadar, este industria turismului un angajator rău și cauza tuturor problemelor? Nici asta nu este atât de ușor de răspuns, spune Walch, chiar dacă nu contrazice faptul că există multe probleme. El enumeră alte aspecte ale fluctuației:

Sectorul turismului este o industrie tipică pentru începători, mulți studenți lucrează aici în paralel și apoi își iau adio în timp. De asemenea, programul de lucru descurajează persoanele care trebuie să aibă grijă de copii, de exemplu, deoarece se bazează de obicei pe nevoile clienților – în restaurantele hotelurilor, de exemplu, de obicei cu servire dimineața la micul dejun, apoi la prânz și din nou seara. În plus, mulți lucrători sezonieri vin din străinătate și, la un moment dat, nu mai doresc pentru că găsesc ceva acasă – este și cazul multor români, care găsesc deja joburi bune, similare, acasă.

Povară pe antreprenori

Oricine îi întreabă pe antreprenori despre cauzele fluctuației va auzi un alt motiv: povara asupra forței de muncă în Austria este prea mare, spune proprietarul de restaurant Sepp Schellhorn. În cele din urmă, acest lucru înseamnă că muncitorii sunt prea scumpi, iar companiile nu îi pot angaja pe tot parcursul anului.

De asemenea, din cauza poverii fiscale ridicate se reduc și suprataxele plătite de sărbătorile legale și duminicile – ceea ce reduce, de asemenea, atractivitatea industriei.

Autorul studiului, Walch, spune că unele companii reușesc să facă față cu bine situației dificile a personalului. Aceste companii reușesc ca lucrătorii lor de bază și lucrătorii sezonieri să fie întotdeauna aceleași persoane.

Dar aceasta este una dintre concluziile studiului: Da, piața forței de muncă din turismul intern va avea nevoie în mod constant de o nouă imigrație pentru a face față vârfurilor de cerere. Cu toate acestea, companiile ar putea face ele însele mult mai mult pentru a păstra angajații. Fluctuația enormă creează o situație specială.

Alte câteva cifre interesante pot fi găsite în analiza IHS. Aceasta arată că aproape fiecare companie din Austria are o persoană care a mai lucrat în turism. Numai din 1997, sectorul a angajat peste două milioane de persoane. Acest lucru duce, de asemenea, la un “efect multiplicator”, după cum spune Walch: poveștile despre cum merg lucrurile în industrie circulă peste tot.

Aproximativ un sfert din cei aproximativ 500.000 de angajați lucrează tot timpul anului, ei asigură aproximativ 50 la sută din munca din industrie. Aceștia sunt angajații de bază. Un alt sfert lucrează doar sezonier, adică recurent vara și iarna. Iar aproximativ jumătate dintre oameni sunt angajați temporari, care lucrează în industrie în mod ocazional sau doar pentru o perioadă foarte lim

scroll to top