Închide

Guvernul nu dă doi bani pe recesiune, avertismente sau mediul privat. Decide creșterea salariilor bugetarilor

Avatar
anger, impotence, oppression

Fotografie de Arcaion pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Fără nicio responsabilitate față de mediul privat și avertismentele analiștilor privind o iminentă recesiune economică mondială, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba, în cadrul şedinţei de vineri, creşterea salariilor în sistemul public, precizând că această mărire este în concordanţă cu disponibilitatea bugetară, dar şi cu discuţiile avute cu partenerii sociali.

“Astăzi vom aproba creşterea salariilor în sistemul public. Este o creştere în concordanţă cu disponibilitatea bugetară şi, desigur, o creştere în conformitate cu discuţiile pe care le-am avut cu partenerii noştri sociali şi, desigur ca urmare a deciziei pe care am luat-o la nivelul coaliţiei”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.
Premierul i-a solicitat ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă precizări în legătură cu acest proiect.

“Prin această ordonanţă vom acorda majorările salariale personalului plătit din fondurile publice prin modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 130/2021. Practic, este vorba de acordarea unei pătrimi din diferenţa existentă în plată şi nivelul salarial care ar trebui să fie atins,  conform Legii 153 în anul 2022”, a explicat ministrul Muncii, citat de news.ro.

scroll to top