Închide

Hong Kong a lansat o campanie pentru a reînvia industria turismului. Cum vrea să atragă turiștii înapoi în oraș?

Avatar
road, vehicles, pedestrian

Fotografie de Philippsaal pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Guvernul din Hong Kong a anunțat că intenționează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, ca parte a eforturilor de a revigora industria turismului și de a atrage vizitatorii înapoi în oraș, potrivit CNN.

Inițiativa “Hello Hong Kong” a fost dezvăluită joi, dar a fost în lucru de peste doi ani.

Biletele vor fi distribuite între cele trei companii aeriene ale orașului – Cathay Pacific, HK Express și Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat orașul aproximativ 254,8 milioane de dolari în total.

Cum se desfășoară campania de distribuire

Călătorii dornici să călătorească la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare World of Winners începând cu 1 martie pentru a-și înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc în China continentală și de la 1 mai rezidenților din restul lumii.

Localnicii pot participa și ei la acțiune. Începând cu 1 iulie, unele bilete de avion vor fi oferite locuitorilor din Hong Kong.

Cei care au mai fost în Hong Kong vor găsi un oraș diferit de cel pe care și-l amintesc.

Unele atracții locale îndrăgite, cum ar fi restaurantul plutitor Jumbo Kingdom, s-au închis definitiv. Altele, cum ar fi faimosul Peak Tram, au primit o schimbare de look în timpul pandemiei.

Hong Kong a fost lent și prudent în abordarea pandemiei de coronavirus.

Orașul a început să anuleze evenimentele în persoană în ianuarie 2020, când au fost raportate primele cazuri de pacienți care prezentau simptome ale unei noi boli asemănătoare gripei în Wuhan, China.

Călătoriile în și din Hong Kong au fost dificile și costisitoare în timpul pandemiei. Carantina strictă, care a atins un maxim de 21 de zile de izolare, și cerințele pentru mai multe teste PCR au ținut departe majoritatea călătorilor.

Aceste carantine au fost efectuate în hoteluri și au fost plătite de călători. Cei care au fost testați pozitiv la sosire pentru virus au fost trimiși în unități guvernamentale. Intrarea în oraș a fost limitată la rezidenții din Hong Kong.

Un grup de Facebook cu peste 30.000 de membri i-a ajutat pe locuitorii din Hong Kong să se susțină reciproc în această perioadă dificilă, unii membri împărțind alimente, dând sfaturi pentru a face față singurătății și făcând schimb de sfaturi pentru exerciții fizice.

Înainte de pandemie, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obișnuit. Până în 2022, acest număr a scăzut la aproximativ 100.000.

Și nu au fost doar turiștii străini care au stat departe. Centrul financiar a înregistrat cea mai mare scădere a populației din 1961 încoace, scăzând cu 1,6%.

În momentul în care directorul executiv al orașului, John Lee, a anunțat în septembrie 2022 că se va pune capăt carantinei, unii s-au temut că ar putea fi prea târziu.

scroll to top