Închide

În 2023, PIB-ul Italiei ar putea înregistra un ritm de creştere mai rapid decât estima Guvernul

Avatar
italy, flag, italian

Fotografie de SJPrice pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Produsul Intern Brut al Italiei ar putea înregistra în 2023 un ritm de creştere mai rapid decât estima Guvernul, în noiembrie anul trecut, a anunţat joi în Parlament ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, transmite agenția Reuters.

Trezoreria stabilise ca obiectiv o creştere a Italiei, a treia economie a zonei euro, de 0,6% în 2023 şi de 1,9% în 2024. Autorităţile de la Roma se aşteaptă acum la un avans de aproape 1% anul acesta.

“Obiectivele privind creşterea economică stabilite de Guvern în noiembrie ar putea fi îndeplinite sau depăşite”, a declarat Giorgetti.

Ministerul Economiei ar urma să publice în aprilie o actualizare a Documentului economic şi financiar (DEF), care stabileşte obiectivele privind finanţele publice şi economia până în 2024.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (Istat), PIB-ul Italiei a crescut anul trecut cu 3,7%, înregistrând o încetinire de la 7% în 2021, dar în linie cu previziunile Guvernului. Însă, deficitul bugetar s-a situat la 8% din PIB, faţă de ţinta oficială de 5,6% anunţată de Guvern în noiembrie. Şi datele pentru 2021 şi 2020 au fost revizuite, indicând un nivel al deficitului de 9% din PIB şi, respectiv, 9,7% din PIB.

Nivelul datoriei publice ca procent din PIB, al doilea cel mai ridicat din zona euro, după Grecia, a scăzut la 144,7% în 2022, faţă de ţinta oficială de 145,7% a Guvernului, a precizat Istat.

În 2021, nivelul datoriei publice ca procent din PIB s-a situat la 149,8%.

scroll to top