Închide

Încrederea investitorilor în zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimul an

Avatar
financial world, investor, finance

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătăţit la începutul lui martie, pentru a cincea lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din aprilie 2023, deşi rămâne la valori negative, arată rezultatele unui studiu publicat luni, transmit DPA şi Reuters.

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la minus 10,5 puncte în martie, de la minus 12,9 puncte în februarie, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la minus 11 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.267 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 29 februarie – 2 martie, notează TVR.

Conform Sentix – Germania, cea mai mare economie europeană – se confruntă cu o slăbiciune profundă.

„Deşi datele indică direcţia potrivită, nu putem vorbi de o redresare clasică de primăvară în zona euro, în condiţiile în care recesiunea din Germania împiedică redresarea economiei în interiorul Europei”, se arată într-un comunicat al Sentix.

Subindicele privind viitoarele aşteptări în zona euro a urcat la minus 2,3 puncte în martie, de la minus 5,5 puncte în februarie, a şasea lună de creştere consecutivă, şi cel mai ridicat nivel din februarie 2022.

De asemenea, subindicele privind actuala situaţie în zona euro a urcat la minus 18,5 puncte în martie, de la minus 20 puncte în februarie, pentru a cincea lună consecutiv.

Investitorii cred că BCE acţionează acum mult prea restrictiv şi se aşteaptă la o relaxare a politicii monetare, chiar dacă redresarea economiei este moderată.

Încrederea investitorilor din Germania a scăzut la minus 27,9 puncte în martie, de la minus 27,1 puncte în februarie, iar subindicele privind viitoarele aşteptări s-a situat la minus 40,5 puncte (faţă de un nivel de minus 39,3 puncte în februarie).

scroll to top