Închide

Inovație în industria berii. Carlsberg testează noua sticlă care reduce amprenta de carbon

Avatar
Carlsberg

Foto: Carlsberg Group

Carlsberg Marston’s Brewing Company s-a asociat cu compania Encirc, specialist în domeniul ambalajelor, pentru a testa o nouă sticlă de bere care are potențialul de a reduce impactul de carbon cu până la 90%.

Procesul – parte a unei serii de inovații pentru reducerea amprentei de carbon a ambalajelor în cadrul grupului Carlsberg – va include utilizarea de „100% biocombustibil și crește conținutul reciclat al sticlelor la 100%, menținând în același timp calitatea”, se arată într-o declarație a gigantului de bere, citată de FoodBev.com.

Reprezentanții Carlberg au declarat că studiul are un potențial semnificativ de a susține obiectivul de reducere a emisiilor de-a lungul lanțului de aprovizionare a companiei, cu posibilitatea de a transforma sticla de la „tipul de ambalaj cu cel mai mare impact asupra amprentei de carbon la cel mai scăzut”.

Mark Comline, director pentru materiale de ambalare, la Grupul Carlsberg, a declarat:

„Suntem încântați că acest proces revoluționar a fost un succes și am produs cu succes sticle de bere cu conținut scăzut de carbon. De-a lungul Carlsbergului, suntem inspirați să lucrăm împreună pentru un viitor cu zero emisii de carbon. Încercări de acest gen în parteneriat cu Encirc sunt un salt masiv spre a deveni realitate.”

Adrian Curry, director general la Encirc a adăugat:

„Aceasta este o ocazie cu adevărat importantă pentru industria ambalajelor de sticlă. Am ridicat ștafeta la nivel global cu acest proces și acum industria sticlei trebuie să lucreze pentru a realiza ceea ce noi am dovedit că este posibil. Acum știm că sticla poate fi cea mai durabilă dintre toate tipurile de ambalaje și trebuie să lucrăm împreună cu toată industria pentru a se asigura că acest lucru se întâmplă. ”

scroll to top