Închide

#InvestimînRomânia | Renașterea legendarei beri ”Grivița” continuă: investiții de 6 mil. € într-o fabrică nouă

Avatar
Bere Grivita Draft

Sursa foto: Fabrica Grivița / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

În vara anului 2019, tânărul antreprenor Matei Lucescu readucea pe piață ”Bere Grivița”, un brand de bere cu o tradiție de peste 150 de ani, produs într-o fabrică situată pe Șoseaua Orhideelor din București. Investiția la momentul respectiv se ridica la 1,3 milioane de euro, unitatea de producție susținând în principal cererea pe zona HoReCa. Acum, Lucescu anunță o investiție mult mai mare, de 6 milioane de euro, pentru o fabrică nou, menită să susțină cererea din retail. Aceasta va fi inaugurată în luna mai, potrivit Revistei Progresiv.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

”Această nouă unitate de producție a venit ca o necesitate. În urma pandemiei, zona HoReCa a fost grav impactată, prin urmare ne-am orientat și spre retail. Ne-am schimbat toată filosofia de business și urmărim o «democratizare» a berii artizanale. Vom lansa pe piață produse speciale pentru zona de retail și pentru consumatorul de retail. Am gândit produse care pot fi plasate la raft, beri pasteurizate, la un preț mai mic decât al celor pe care le aveam în portofoliu până acum. Vorbim în continuare de un produs premium, dar la un preț accesibil”, a detaliat Matei Lucescu, pentru Revista Progresiv.

Fabrica situată în zona Popești-Leordeni din București a presupus o investiție de 6 milioane de euro, susținută din fonduri proprii.

Construcția proiectului greenfield a fost demarată în luna februarie 2022 și reprezintă cea mai modernă fabrică de bere craft din Europa de Est.

În noua unitate de producție vor lucra 25-30 de angajați.

Potrivit lui Matei Lucescu capacitatea de producție poate crește de la 2.000 de hectolitri pe an, până la 27.000 de hectolitri/an.

În prezent, retailul susține 30-35% din vânzările companiei, produsele fiind listate în rețelele Cora, Carrefour, Auchan și Mega Image.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

#investimînromânia Logo Bt Afaceri.news

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top