Închide

Kilogramul de urzici ustură tare la buzunar. Ceafa și cotletul au ajuns chilipiruri

Avatar
Urzici

Foto: mega-image.ro

Timp de citire: < 1 minut

Fermierii care cultivă salată, ridichi, spanac sau ceapă verde, se bucură de iarna blândă, întrucât plantele au crescut mai repede și mai bogate anul acesta, tarabele fiind pline. Castraveții din solarii pot apărea pe piața din România în două, trei săptămâni, potrivit agricultorilor. Și urzicile au răsărit mai repede anul acesta, însă în piețele din Capitală costă enorm.

Kilogramul de urzici a ajuns să concureze cu prețul unui kilogram de carne. O femeie aduce urzici într-o piață din București încă de la jumătatea lunii februarie, chiar dacă, în mod normal, acestea răsăreau abia la finalul lunii martie sau chiar aprilie.

„Sunt aproape de gătit. Ia uitați-le cât sunt de curate. Și vine lumea. Ia câte o punguță, la kilogram. Erau mai scumpe acum vreo săptămână, două săptămâni. Acum s-au mai înmulțit și s-au mai ieftinit. Acum sunt cu 25, am vândut și cu 30, și cu 40 (n.r. lei).”

Un kilogram de urzici a ajuns să coste și 50 de lei, mult mai mult decât un kilogram de ceafă sau cotlet, ori chiar mai scump decât unul de pulpă de vită, potrivit stirileprotv.ro.

„De 10 lei. Sunt gata curățate, sunt curate și arată chiar foarte bine. De regulă îmi place să culeg eu urzicile, dar acum, dacă sunt gata culese și am văzut că sunt și de pădure, am preferat să iau de aici”, spune un cumpărător.

scroll to top