Închide

Kraft Heinz pierde clienți din cauza prețurilor mari

Avatar
Kraft Heinz

Foto: foodbev.com

Timp de citire: < 1 minut

Creșterile susținute de preț îi fac pe consumatori să apeleze mai des la mărcile private mai ieftine, a observat și Kraft Heinz: vânzările sunt în continuare în creștere la producătorul mărcii, dar volumele sunt sub presiune, transmite RetailDetail.eu.

Consumatorii conștienți de preț

Rezultate trimestriale dezamăgitoare la Kraft Heinz: cifra de afaceri a crescut cu 2,6%, până la 6,7 ​​miliarde de dolari (6,1 miliarde de euro), sub așteptările analiștilor. Cel mai îngrijorător este că volumele au scăzut cu 7%. Este clar că din ce în ce mai mulți consumatori nu mai acceptă pur și simplu inflația persistentă: ei devin din ce în ce mai atenți la preț și schimbă produse scumpe de marcă cu mărci private mai ieftine. Chiar și atunci când vine vorba de un brand puternic precum Heinz.

Cu toate acestea, compania se așteaptă la îmbunătățiri în a doua jumătate a anului: „Planurile de acțiune pe care le-am stabilit în primul trimestru au dus la îmbunătățirea tendinței acțiunilor în fiecare lună”, spune CEO Miguel Patricio.

Prin urmare, multinaționala își menține perspectiva anterioară, cu o creștere așteptată de 4 până la 6% atât pentru venituri, cât și pentru profitul operațional.

scroll to top