Închide

Levi Strauss depășește așteptările în primul trimestru, în ciuda vânzărilor în scădere

Avatar
Levis Getty

Foto: Quartz.com/Getty

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul american de îmbrăcăminte Levi Strauss & Co. a suferit o scădere a vânzărilor în primul trimestru al exercițiului financiar 2023/24. Cu toate acestea, rezultatele publicate au depășit așteptările pieței. Ca răspuns, compania și-a ridicat prognoza de profit, potrivit Fashion United.

Pe parcursul celor trei luni anterioare datei de 25 februarie, cifra de afaceri s-a ridicat la puțin sub 1,56 miliarde de dolari, ceea ce corespunde unei scăderi de 8% față de același trimestru al anului precedent. Furnizorul de îmbrăcăminte a explicat că declinul s-a datorat modificării datelor de livrare, retragerii din afacerea rusă și întreruperii mărcii Denizen. Fără acești factori, vânzările ar fi fost aproximativ la egalitate cu anul precedent, potrivit unui comunicat.

Compania își ridică prognoza de profit

Costurile mai mici și mixul favorabil de produse au condus la o creștere a marjei brute. Cu toate acestea, cheltuielile unice pentru măsurile de restructurare în valoare totală de 116 milioane de dolari au avut un impact negativ asupra rezultatului. Rezultatul a fost, așadar, o pierdere netă de 11 milioane de dolari, în urma unui profit de 115 milioane de dolari în același trimestru al anului precedent. Rezultatul net ajustat a scăzut cu 24%, la 103 milioane de dolari.

Având în vedere cifrele surprinzător de solide, compania și-a ridicat previziunile de câștig pentru întregul exercițiu financiar. Câștigul pe acțiune ajustat este acum așteptat să fie între 1,17 și 1,27 dolari. Anterior, intervalul țintă fusese între 1,15 și 1,25 dolari. În ceea ce privește cifra de afaceri, managementul urmărește în continuare o creștere între 1 și 3%.

scroll to top