Închide

Lidl refuză să mai vândă apa minerală Vittel, deținută de concernul Nestlé

Avatar
Vittel Large

Foto: lidl.de

Timp de citire: 2 minute

Lidl va înceta să mai vândă apă minerală Vittel în viitor. Discounterul este unul dintre principalii parteneri de distribuție ai mărcii franceze în Germania. Motivul real al sincopei dintre cele două companii este încă neclar.

Un purtător de cuvânt al Vittel a declarat pentru Manager Magazin că contractul, care a fost în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie, nu va fi reînnoit în urma „consultării reciproce”. Cu toate acestea, reprezentantul Vittel nu a dorit să precizeze motivele sau contextul deciziei.

Dar la Lidl Germania, nimeni nu a fost dispus să comenteze situația, conform Retail Detail.

Nestlé, proprietarul apei minerale franceze, a fost criticată ani de zile pentru extracția sa controversată a apei din micul oraș Vittel din Vosgii francezi. Gigantul alimentar ar avea permisiunea de a pompa până la un milion de metri cubi de apă anual. Cu toate acestea, localnicii și asociațiile de conservare a naturii subliniază că nivelul apei subterane din Vittel scade cu până la 30 cm pe an în urma extragerilor masive realizate de Nestlé.

Atac la mediu contra oportunități de angajare

Compania nu neagă că nivelul apei subterane este în scădere.

„Pompăm mai multă apă decât vine în mod natural, ceea ce înseamnă că da, nivelul apei subterane a scăzut constant în fiecare an de 30 de ani”, a declarat recent Ronan Le Fanic, șeful fabricii locale Nestlé, pentru postul național german ZDF.

Deci, nu e nimic nou. Cu toate acestea, Nestlé spune că pompează mai puțină apă decât le este permis prin lege. Nestlé și-a apărat constant producția de apă din Vittel, invocând, printre altele, mia de oameni pe care îi angajează în orașul francez.

„Gestionăm apa în mod foarte responsabil, atât la surse, cât și la fabricile noastre”,

a declarat directorul executiv Mark Schneider într-un interviu pentru Manager Magazin în cursul anului trecut. 

„În calitate de cea mai mare companie alimentară din lume, ești inevitabil o țintă; probabil că nu vom fi niciodată complet evitați”,

a conchis acesta.

scroll to top