Închide

Massimo Dutti, o nouă funcție în aplicația mobile: clienții pot proba virtual încălțămintea

Avatar
Massimo Dutti Ar App Retail

Foto: RetailDetail.ro

Massimo Dutti, o subsidiară a grupului de modă Inditex, anunță implementarea unei noi funcții în aplicația mobilă a brandului, mai exact includerea unei camere virtuale unde clienții își pot “proba” încălțămintea pe care vor să o achiziționeze. Aceasta are la bază funcții de realitate augmentată, notează RetailDetail.

Noul serviciu se numește Shoes Experience. Acesta presupune implementarea unei camere virtuale cu ajutorul căreia cumpărătorii pot “proba” online încălțămintea marcă proprie pusă la vânzare. Astfel, utilizatorii pot vedea în timp real cum ar arăta încălțată perechea de pantofi de care sunt interesați. Tot ce trebuie să facă este să îndrepte camera telefonului sau a tabletei către talpa piciorului lor. Deși instrumentul nu este, momentan, disponibil pentru toată colecția de încălțăminte a brandului, gama se va extinde sistematic.

Serviciul nu este chiar la vedere, fiind plasat la finalul secțiunilor din coșul de cumpărături. Mai întâi clientul trebuie să selecteze modelul și mărimea produsului, pentru ca apoi să îl adauge în coșul virtual de cumpărături. Aici este opțiunea de a selecta vizionarea imaginii în 3D. Camera dispozitivului se activează ulterior, iar pantoful este afișat în picioarele cumpărătorului, ca și cum ar fi încălțat.

Compania mamă Inditex, care include brandurile Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius și Oysho, se axează puternic pe digitalizare, mai ales în contextul crizei COVID-19, care a întărit doar această tendință. Gigantul spaniol al modei a înregistrat o creștere a vânzărilor online cu nu mai puțin de trei sferturi în anul financiar trecut, în timp ce profitabilitatea s-a îmbunătățit. În plus, liderul pieței își digitalizează pe deplin magazinele fizice, ceea ce ar trebui să ofere o gestionare mai bună a stocurilor și o experiență mai bună pentru clienți.

scroll to top