Închide

Micron va investi până la 100 miliarde de dolari într-o fabrică de semiconductori din New York

Avatar
microchips, electronics, semiconductor

Fotografie de CristianIS pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Micron Technology intenţionează să investească până la 100 de miliarde de dolari în următorii peste 20 de ani pentru a construi un complex de fabrici de semiconductori pentru computere în nordul statului New York, în încercarea de a stimula producţia naţională de astfel de componente, transmite Reuters.

Proiectul, despre care Micron susţine că va fi cea mai mare unitate de fabricare a semiconductorilor din lume, este de aşteptat să creeze aproape 50.000 de locuri de muncă în New York, investiţia în prima fază, de 20 de miliarde de dolari, fiind planificată până la sfârşitul acestui deceniu.

Micron şi-a anunţat în august planurile de a investi 40 de miliarde de dolari până la sfârşitul deceniului pentru a construi producţia de memorie în mai multe faze, în Statele Unite.

Investiţiile în producţia de semiconductori au loc după ce preşedintele Joe Biden a semnat în august legea CHIPS and Science Act, oferind subvenţii de 52,7 miliarde de dolari pentru producţia şi cercetarea de semiconductori în SUA, pentru a creşte competitivitatea faţă de China.

Mai târziu în aceeaşi lună, Intel şi Brookfield Asset Management din Canada au convenit să finanţeze împreună până la 30 de miliarde de dolari pentru fabricile de cipuri din Arizona.

Preşedintele Biden a lăudat marţi Micron pentru investiţia în producţie, ca fiind ”un alt câştig pentru America” care va crea ”zeci de mii de locuri de muncă bine plătite”.

scroll to top