Închide

Microsoft încearcă să-i facă clienți pe utilizatorii Google nemulțumiți, oferind reduceri

Avatar
The Sweet Taste Of Revenge Microsoft Lashes Out At Google For Chrome Flaw 518133 2

Sursă foto: Softpedia News

Timp de citire: < 1 minut

Google încearcă să-şi forţeze, din nou, utilizatorii să plătească pentru cloud, cum a făcut-o şi când a eliminat spaţiul nelimitat de la Google Photos, iar Microsoft încearcă să profite de nemulţumirea acestora pentru a-i atrage către propriile soluţii cloud.

După ani în care a oferit servicii gratuite sau spaţiu online nelimitat, Google a trecut în ultima vreme la o politică agresivă de conversie, prin care încearcă să scoată bani de la toţi cei care au devenit dependenţi de produsele sale, oferite anterior gratuit. Acesta este şi cazul celor care foloseau serviciile G Suite, care erau gratuite. Google a decis să renunţe la acest produs şi să-i forţeze pe cei care foloseau G Suite cu un domeniu propriu să plătească, potrivit News.ro.

Mereu atentă la mutările şi greşelile făcute Google, Microsoft încearcă să profite de nemulţumirea utilizatorilor, încercând să şi-i facă pe aceştia clienţi.

Producătorul Windows-ului nu oferă nimic gratuit, ci vine doar cu o reducere de 60% pentru primul an, special pentru cei care au folosit G Suite şi sunt acum forţaţi de Google să plătească.

Între timp, realizând că ar putea pierde unii din foştii utilizatori, Google spune că va căuta o soluţie, distinctă de Google Workspace, prin care aceştia să poată folosi în continuare gratuit aceleaşi servicii.

Chiar şi cu această promisiune solemnă, utilizatorii au început să sesizeze că, din momentul în care ajung să depindă de giganţii din tehnologie, sunt practic prizonierii acestora şi vor trebui să să accepte viitoare schimbări de condiţii şi creşteri discreţionare de preţuri pentru abonamentele lunare.

scroll to top