Închide

Ministrul Economiei de la Viena: „Un embargo pe gaz este o linie roșie clară pentru Austria”

Avatar
Margarete Schramboeck Video Crop.jpg

Foto: captură video Facebook

Timp de citire: 2 minute

Austria nici nu vrea să negocieze și refuză să oprească livrările de gaze rusești. „Un embargo pe gaz este o linie roșie clară pentru Austria”, a declarat ministrul Economiei Margarete Schramböck, de la cel mai mare partid austriac ÖVP, parte din familia Popularilor Europeni, scrie Kleine Zeitung.

Există un nu clar din Austria și, de asemenea, din Germania, pentru că, spun aceste țări, un embargo ar face mai mult rău decât bine. Pe viitor, nemții nu vor putea conta pe livrările planificate de gaze din depozitele pentru Germania, precum cel din Haidach.

„Putem folosi banii din impozitele austriece pentru a face provizii pentru instalațiile de depozitare care servesc nevoile Austriei. Dar nu putem folosi banii din impozitele austriece pentru a cumpăra gaz pentru Germania, Franța sau Țările de Jos”, a spus ministrul Economiei, într-un acces de naționalism.

Depozitul din Haidach, care aparține Gazprom, este în prezent aproape gol. La umplerea depozitelor, Austria se concentrează inițial pe cererea internă. Scopul este de a umple spațiul de stocare de la 18%, în prezent, la 80%.

Fantoma fracking-ului revine

Ministrul austriac a sugerat ca Uniunea Europeană să folosească fracking-ul sau fracturarea hidraulică pentru producția de gaz. Însă ecologiștii de la Viena, aflați în alianța de guvernare, nici nu vor să audă.

„Există metode de promovare a gazelor de șist într-un mod prietenos cu mediul. Nu trebuie să ne închidem mințile și să ne certăm cu statutul tehnologic de acum 20 de ani”, crede ministrul.

Sunt negocieri intense între austriecii de la guvernare, care încearcă să se convingă unii pe alții că tehnologia a evoluat.

În plus, sunt necesare noi parteneriate pe termen mediu, de exemplu cu Arabia Saudită, pentru energie solară și hidrogen, spune oficialul de la Viena.

scroll to top