Închide

Năsui: În 2022, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişnuită

Avatar
Pensie Privata

Foto: Răzvan Pascu

Timp de citire: < 1 minut

Pensia specială medie a crescut, în doar şase luni, „de 160 de ori mai mult” decât pensia medie a românilor obişnuiţi, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, vinovate de această situaţie sunt PSD şi PNL, partide care votează pentru menţinerea pensiilor speciale.

“3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obişnuiţi în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naţionale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeaşi perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult.

Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desfiinţa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menţinerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună”, a scris Năsui, miercuri, pe Facebook.

Deputatul spune că, în contextul în care românii se confruntă cu facturi mai mari şi creşterea preţurilor, pentru categoriile de speciali, “pentru cei apropiaţi de putere”, se găsesc mereu soluţii.

“Toţi românii se confruntă cu facturile mai mari şi creşterea preţurilor. Taxa ascunsă numită inflaţie a ajuns la cifre record şi ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiaţi de putere, se găsesc mereu soluţii. Şi mai ales bani. Şi pentru restul? Cei mai nevoiaşi primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente”, conchide Năsui.

scroll to top