Închide

Nestlé, creștere importantă pe toate diviziile. Campion? Consumul de cafea acasă

Avatar
Nespresso Afaceri.news H

Foto: afaceri.news

Timp de citire: 2 minute

Nestlé a înregistrat o creștere organică a vânzărilor de 7,7% în primul trimestru, determinată de o creștere a vânzărilor de cafea și de o redresare treptată a canalelor out-of-home. Gigantul alimentar elvețian a înregistrat vânzări nete în primul trimestru de 21,09 miliarde CHF (23,02 miliarde USD), comparativ cu 20,8 miliarde CHF în aceeași perioadă a anului trecut.

Cafeaua a fost cel mai mare contribuitor la creștere datorită cererii puternice pentru produsele Nespresso, Nescafé și Starbucks. De asemenea, Nestlé a beneficiat semnificativ de pe urma produselor sale lactate și a celor pentru îngrijirea animalelor de companie.

Unitatea Nespresso a companiei a crescut organic cu 17,1%, reflectând extinderea continuă a sistemului Vertuo și cererea puternică pentru sistemul său original. În martie, Nespresso a anunțat o investiție de 126 milioane USD în extinderea centrului său de producție și distribuție Avenches din Elveția pentru a satisface cererea crescândă a consumatorilor.

În cele trei luni, creșterea a avut o amplă amploare în majoritatea zonelor geografice. Vânzările în America s-au ridicat la 8,24 miliarde CHF (8,99 miliarde dolari), reprezentând o creștere organică de 7,2%, condusă de hrana pentru animale de companie, cafea, lactate și nutriția sugarilor. Alimentele congelate și refrigerate au fost cel mai mare factor de creștere din America de Nord, susținute de mărcile sale Stouffer’s, Lean Cuisine și Life Cuisine. De asemenea, noua companie Nestlé Freshly a înregistrat o creștere puternică, ajutată de distribuția extinsă.

Compania a asistat la o creștere a vânzărilor organice de 4,4% în zona Europei, Orientul Mijlociu și Apropiat la 5,2 miliarde CHF (5,67 miliarde dolari), cafeaua și Purina PetCare fiind factorii cheie de creștere. Fiecare regiune a înregistrat o creștere pozitivă, cu un impuls puternic în Rusia, Turcia, Italia și Marea Britanie.

Vânzările în Australia și Oceania au crescut organic cu 9,1%, China înregistrând o creștere de două cifre datorită recuperării canalelor out-of-home. În timp ce nutriția sugarilor a revenit la o creștere pozitivă în China, acest lucru a fost mai mult decât compensat de scăderea vânzărilor pe alte piețe.

Nestlé Health Science s-a bazat pe un prim trimestru puternic anul trecut, cu o creștere organică de 9,5%, reflectând cererea crescută de vitamine, minerale și suplimente și produse pentru îmătrânire sănătoasă.

Divizia de apă a înregistrat o creștere negativă datorită expunerii sale ridicate la canalele OOH. La 31 martie, Nestlé a finalizat vânzarea afacerii sale de apă din America de Nord; după achiziționarea Essentia Water ca parte a managementului portofoliului său.

„Suntem mulțumiți de creșterea puternică a vânzărilor organice Nestlé în primul trimestru, bazându-ne pe contribuții pe scară largă din majoritatea zonelor geografice și majoritatea categoriilor de produse. Vânzările cu amănuntul au înregistrat o creștere solidă, iar canalele “din afara casei” (OOH) au văzut semne de îmbunătățire ”, a declarat CEO-ul Nestlé, Mark Schneider, citat de FoodBev.com.

Nestlé și-a confirmat perspectivele pentru anul 2021 pe întregul an, așteptând o creștere continuă a vânzărilor organice către o rată medie cu o singură cifră.

scroll to top