Închide

Nike câștigă parțial bătălia cu Adidas pentru utilizarea a trei dungi pe produsele sale

Avatar
nike, sports shoes, sneaker

Fotografie de grailify pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Nike a primit permisiunea de a include trei dungi pe unele dintre modelele sale de pantaloni în Germania, a decis ieri (28 mai) un tribunal în timpul celei de-a doua audieri a apelului dintre retailer și Adidas, potrivit Retail Gazette.

Tribunalul regional din Duesseldorf interzisese anterior Nike să folosească două sau trei dungi pe cinci dintre modelele sale de pantaloni, după ce rivalul său a intentat un proces de încălcare a mărcii comerciale în 2022.

Cu toate acestea, compania de încălțăminte a primit acum undă verde pentru a utiliza dungile pe patru dintre modelele sale în litigiu, deși rămâne o interdicție pentru un model rămas, anulând parțial hotărârea anterioară.

Din 2008, Adidas a intentat peste 90 de procese și a semnat mai mult de 200 de acorduri de soluționare legate de marca sa cu trei dungi, potrivit documentelor judiciare din bătălia dintre retailerul de îmbrăcăminte sportivă și designerul Thom Browne.

Anul trecut, Adidas și-a retras cererea adresată autorităților americane de respingere a cererii Black Lives Matter pentru o marcă comercială cu trei dungi paralele.

Retailerul de îmbrăcăminte sportivă susținuse că designul cu dungi galbene al grupului politic ar crea confuzie cu propria sa marcă cu trei dungi.

scroll to top