Închide

O campanie inițiată de KFC, criticată în China pentru că ar încuraja risipa alimentară

Avatar
poster, kfc, advertising

Fotografie de mikegi pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autorităţile chineze încurajează populaţia să boicoteze o campanie promoţională lansată de lanţul de restaurante KFC și retailerul de jucării Pop Mart International Group, considerând că aceasta promovează risipa alimentară, un nou exemplu al unei mărci străine care are probleme în a doua mare economie a lumii, potrivit Bloomberg.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Asociaţia pentru protecţia consumatorilor din China susţine că o singură persoană a cumpărat 106 meniuri KFC, pentru care a plătit 10.500 de yuani (1.650 de dolari), pentru a obţine astfel întreaga colecţie de figurine. De asemenea, alţi clienţi ai KFC au plătit alte persoane pentru ca acestea să mănânce meniurile suplimentare pe care le-au achiziţionat în săptămâna de la debutul campaniei sau pur şi simplu au aruncat la coş mâncarea, susţine Asociaţia pentru protecţia consumatorilor.

„În calitate de comerciant cu amănuntul de produse alimentare, KFC a indus și încurajat cumpărarea irațională de mese excesive”, a spus asociația, o organizație națională supravegheată de guvern. „Acest lucru încalcă morala și normele, precum și spiritul legii.”

Un poster al promoției văzut pe serviciul Weibo, asemănător Twitter, arată că păpușile cu tematică KFC sunt menite să marcheze cel de-al 35-lea an al gigantului fast-food în națiunea asiatică.

Reprezentanții Yum China Holdings Inc., operatorul KFC și Pop Mart nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Acțiunile niciunei companii nu au fost puternic afectate în Hong Kong, Yum a crescut cu 0,9% la închidere, iar Pop Mart a adăugat 7,2%.

Guvernul chinez și mass-media de stat critică frecvent mărcile străine, afectând vânzările și obligând directorii să își ceară scuze. Canada Goose Holdings Inc., Mercedes-Benz, Walmart Inc. și Intel Corp. au fost toate criticate de la sfârșitul anului trecut.

Guvernul președintelui chinez Xi Jinping a lansat o campanie bruscă în 2020 pentru a reduce risipa de alimente, o mișcare care a provocat speculații cu privire la capacitatea sa de a-și hrăni cei 1,4 miliarde de cetățeni. Autoritățile au subliniat ulterior că națiunea are rezerve ample de alimente.

scroll to top