Închide

O nouă mega-fabrică Ford va fi ridicată în legendarul Dearborn, Michigan

Avatar
Ford F150 2020

Modelul Ford F-150 XLT, versiunea 2020. Sursa foto: Ford Motor Company.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul industriei auto americane Ford și-a anunțat planurile de ridicare a unei noi fabrici în legendarul oraș Dearborn din Michigan, locul de naștere al părintelui companie, Henry Ford. În noua facilitate de producție, Ford va construi versiunea electrică a best-seller-ului său pe piața americană, pick-up-ul F-150, anunță CNN.

Fabrica va fi amplasată în uriașul complex industrial Rouge, situat în Dearborn, Michigan, la sud de Detroit. Clădirea noii fabrici va fi o structură strălucitoare din sticlă și oțel, în puternic contrast cu clădirile mătăhăloase de oțel și cu puține ferestre în care Ford a construit, de-a lungul istoriei, mașinile sale devenite iconice, precum Thunderbird sau Mustang.

Investiția în noua fabrică va ajunge la 700 de milioane de dolari, urmând ca producția să cuprindă activități de asamblare atât ale vehiculelor, cât pentru bateriile electrice propulsoare. Complexul Rouge angajează în acest moment peste 7.000 de oameni, cărora li se vor mai adăuga încă circa 300 în noua facilitate.

Producția este programată să înceapă la mijlocul anului 2022.

Amplasamentul noii fabrici este înconjurat pe trei laturi de linia de asamblare Dearborn Truck, de fabrica de asamblare a caroseriei și de atelierul de vopsitorie dedicate tradiționalului F-150, cel mai bine vândut vehicul din SUA de peste 40 de ani. Terenul aflat sub noul amplasament era exact locul în care se afla, pe vremuri, fabrica în care se construia Ford Mustang, înainte ca acea uzină să fie demolată, pentru a face loc pentru Dearborn Truck.

Despre noua unitate de producție erau așteptate informații proaspete de mai mult timp, de când Ford a anunțat pentru prima dată planurile pentru o versiune electrică a modelului F-150, în ianuarie 2019. Ford făcuse demersuri de pregătire a șantierului și chiar a început o parte din construcții pe amplasamentul respectiv, dar nu confirmase planurile până în această săptămână.

Ford a mai anunțat acum că va începe producția noii versiuni a pick-up-ului său tradițional F-150 pe benzină, de departe cel mai important vehicul al său în ceea ce privește veniturile și profitul, cel puțin pe piața nord-americană. Ford estimează că versiunea 2021 a lui F-150 va ajunge în show-room-uri până în noiembrie.

scroll to top