Închide

Părinții din Marea Britanie taie din banii de buzunar ai copiilor

Avatar
pound, coins, currency

Fotografie de stux pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Copiii din Marea Britanie primesc anul acesta mai puțini bani de buzunar decât anul trecut, deoarece părinții reduc cheltuielile în perioada de pandemie.

Un sondaj realizat de societatea de construcții Halifax luna trecută, a constatat că, în medie, copiilor din Marea Britanie li s-au dat 6,48 lire sterline pe săptămână, cu 14% mai puțin decât acum un an, scrie Bloomberg. Aproape o cincime din copii nu au primit bani de buzunar, iar pentru un sfert dintre ei, suma a variat în funcție de cât își permit părinții lor.

Rezultatele se suprapun pe o presiune în creștere asupra finanțelor gospodăriilor, după o creștere a șomajului cauzată de măsurile de izolare fizică ce au închis părți mari ale economiei.

“Majoritatea părinților și-au făcut probleme mai mari în legătură cu banii din cauza pandemiei”, a declarat Emma Abrahams de la Halifax, într-un comunicat.

Aproximativ un sfert dintre copii primeau mai mult de 20 de lire pe săptămână. O treime dintre copii și-a asumat noi treburi casnice, cum ar fi grădinăritul, îngrijirea fraților sau cumpărăturile pentru o persoană vulnerabilă. Mulți nu au fost plătiți pentru acea muncă.

scroll to top