Închide

Patronii Mega Image vizează noi achiziții

Avatar
Frans Muller

Frans Muller, CEO Ahold Delhaize. Foto: destandaard.be

Timp de citire: 2 minute

Actuala criză va oferi retailerului Ahold Delhaize oportunități de a face achiziții, a spus CEO Frans Muller: „Consolidările de pe piață vor continua doar”. În Benelux, grupul construiește un ecosistem cu Delhaize, Albert Heijn și bol.com, transmite RetailDetail.eu.

„Vrem să creștem”

„În timpul pandemiei, comercianții cu amănuntul au avut un pic de vânt din spate, permițând unora care nu erau pregătiți pentru viitor – pentru că nu au investit suficient în tehnologie – să supraviețuiască mai mult decât ar trebui. Această criză ne va oferi oportunități”,

a declarat Muller pentru ziarul belgian De Standaard.

„Vrem să creștem și există trei moduri de a face asta”, a adăugat CEO-ul. „Cea mai ieftină modalitate este să faci mai multe vânzări cu suprafețele existente. O a doua modalitate este de a prelua magazinele existente în regiunile în care operați deja, folosind avantaje logistice și scară. În Statele Unite, ne putem muta zona de operare puțin mai spre vest. În Europa, asta înseamnă că ar trebui să adăugăm o țară, pentru că suntem deja cei mai mari sau al doilea ca mărime oriunde unde activăm deja.”

Crearea unui ecosistem

Grupul a învățat multe din fuziunea cu Delhaize. A fost o mișcare bună, spune CEO-ul, chiar dacă mai sunt pași de făcut.

„Facem deja unele lucruri împreună, cum ar fi împărțirea unor furnizori strategici, ne întărim reciproc cu mărci private. Am deschis o fabrică de îmbuteliere de ultimă generație în apropiere de Bruxelles, care va aproviziona magazinele noastre în toată Europa și chiar în SUA.”

Acum, Ahold Delhaize dorește să creeze un ecosistem în Belgia, astfel încât clienții să poată vedea toate mărcile grupului după o singură conectare, să combine comenzile și livrările de produse la bol.com și Delhaize și să poată efectua o singură plată.

„Cu toate acestea, Belgia este o piață dificilă, cu prea multe magazine”, avertizează Muller.

Cei trei mari retaileri de produse alimentare se luptă cu structurile lor de costuri mai mari. Delhaize și Albert Heijn fac apel la diferite grupuri de clienți din Belgia și împreună câștigă cotă de piață. Li se va alătura și Bol.com, deoarece platforma respectivă va vinde mai multă mâncare.

scroll to top