Închide

Ping-pong PSD-PNL pe taxa de solidaritate. Au negociat liberalii cu UE regulamentul taxei?

Avatar
Virgil Popescu Abu Dhabi

Foto: Virgil Popescu Facebook

Timp de citire: 2 minute

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică despre ministrul Virgil Popescu că ”trebuie să închidă anumite lucruri pe care nu reuşeşte de foarte mult timp să le închidă”, el precizând că Popescu a fost cel care a negociat regulamentul pentru taxa de solidaritate la UE. Ciolacu a făcut apel public către ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF să spună dacă în perioada negocierii de către ministrul Energiei pe noul regulament al UE privind taxa de solidaritate, Ministerul Energiei le-au cerut puncte de vedere şi documente premergătoare pe care să le folosească în negocierea de la comisie.

”Cred că domnul Virgil Popescu, îi recomand, nu pot să spun cu prietenie dar ca şi coleg de Parlament, să închidă anumite lucruri pe care nu reuşeşte de foarte mult timp să le închidă în spaţiul public. Acum au mai venit şi CEO Oltenia şi Romarm, cu măştile, toate aceste lucruri trebuie să le închidă, să dea explicaţii. Eu cred că va urma să aflăm întregul adevăr, am încredere în magistraţi şi în raportul Curţii de Conturi, sute de milioane de euro dispărute”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a arătat că acel regulament european privind taxa de solidaritate pentru companii a fost negociat aproape şase luni de zile la UE, iar cel care a negociat regulamentul din partea Guvernului României a fost ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Eu nu caut vinovaţi, eu în schimb pun o singură întrrebare publică, vreau să ştiu de la Ministrul Finanţelor sau de la preşedintele ANAF dacă în perioada negocierii de către ministrul Energiei pe noul regulament al UE privind taxa de solidaritate, Ministerul Energiei le-au cerut puncte de vedere şi documente premergătoare pe care să le folosească în negocierea de la comisie. La această întrebare să răspundă Ministrul Finanţelor şi şeful ANAF. Eu nu îl întreb nimic pe domnul Popescu”, a mai arătat Ciolacu.

scroll to top