Închide

Plouă cu CV-uri Red Bull | “Oaia neagră” Horner: Am luat 220 de oameni de la concurentul Mercedes

Avatar
Mercedes Versus Red Bull

Foto: F1.com

Timp de citire: 2 minute

Conducătorul Red Bull, Christian Horner, a răspuns afirmaţiilor conform cărora angajaţii caută din ce mai mult să părăsească echipa sa, afirmând că actuala campioană din Formula 1 a luat până acum 220 de oameni de la rivala Mercedes, scrie Reuters.

Deşi domină cu autoritate de câţiva ani ”Marele Circ”, echipa Red Bull nu a avut linişte în interiorul său în ultimele luni din cauza acuzaţiilor împotriva lui Horner de comportament nepotrivit faţă de o angajată, pe care acesta le-a negat şi de care a fost exonerat.

Designerul vedetă de la Red Bull, inginerul englez Adrian Newey, a anunţat că va pleca anul viitor de la team-ul austriac, iar conducătorul McLaren, Zak Brown, le-a declarat reporterilor la Marele Premiu de la Miami, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, că au început să zboare CV-uri, iar Newey a fost prima piesă de domino care a căzut.

Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, care speră să-l atragă pe campionul mondial Max Verstappen de la Red Bull, pentru a-l înlocui din 2025 pe Lewis Hamilton, care va pleca la Ferrari, a declarat la rândul său că echipa sa a văzut “CV-urile Red Bull pe la toate nivelurile”.

Horner le-a spus reporterilor, după cursa de duminică, încheiată cu victoria britanicului Lando Norris (McLaren), că vor exista întotdeauna mişcări de personal între echipe.

“Nu ştiu câţi oameni am angajat de la McLaren în acest an şi câţi oameni de la VCARB (echipa soră a Red Bull RB) au angajat (de la) Mercedes”,

a precizat el.

“Am luat 220 de oameni, 220 de la HPP (High Performance Powertrains de la Mercedes AMG) la Red Bull Powertrains, aşa că atunci când vorbim de pierderea oamenilor, aş fi puţin mai îngrijorat de 220 decât poate de unul sau două CV-uri”,

a adăugat Horner.

Red Bull îşi construieşte propriul grup motopropulsor pentru 2026, atunci când Formula 1 va trece printr-o schimbare majoră a regulilor de motorizare, cu o extindere importantă la fabrica sa de la Milton Keynes (Anglia).

scroll to top