Închide

Polonezii vin în ajutorul celor aflați la ananghie: Cum procedezi dacă te trec nevoile în pădure?

Avatar
kot, hundehaufen, funny

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pentru mulți, problema ar putea părea banală sau lipsită de sens, dar este vorba în primul rând de respectul față de natură, dar și față de noi înșine. La urma urmei, nimănui nu i-ar plăcea ca, la o plimbare de plăcere prin pădure, să pășească într-o surpriză puturoasă, lăsată de ceilalți. Prin urmare, silvicultorii de la Districtul Forestier din Spychowo, o comună din nord-estul Poloniei, s-au hotărât să afișeze în pădurile aflate în jurisdicția lor un ”tutorial” ilustrat cu instrucțiuni speciale despre cum să faci dacă te trec nevoile în pădure. Aflăm totul de pe portalul polonez Onet.pl.

Districtul Forestier din Spychowo a publicat pe profilul său de Facebook o serie de instrucțiuni în care explică felul în care ar trebui să procedeze un turist ca să-și facă nevoile în pădure, în mod corespunzător și cu respectarea naturii și a mediului. Pădurarii evidențiau faptul că, în ciuda aparențelor, modul în care desfășurăm această activitate, aparent simplă, în pădure este de o deosebită importanță.


Apoi, pădurarii din Spychowo au decis să își popularizeze instrucțiunile pe acest subiect și să instaleze panouri explicative prin pădure, cu algoritmul descris pas cu pas.

Întâi de toate, spun ei, trebuie făcută o mică groapă, prin îndepărtarea solului de pe o porțiune de teren. Cel în cauză se așează deasupra gropii, își rezolvă necazul, acoperă totul cu hârtie igienică, după care reastupă groapa cu pământ și frunze și readuce solul la stadiul inițial. Pădurarii recomandă ca, în cazul în care nu avem la îndemână hârtie igienică, este de mare ajutor o bucată zdravănă de mușchi uscat, ruptă din jur.

”Este atât de simplu! În decurs de doar câteva ore, gângăniile pădurii se vor ocupa de «nevoia» noastră și nu va mai rămâne nici o urmă. Mușchiul va continua să crească în același loc, iar cei care vor veni în pădure în urma noastră nu vor avea surprize neplăcute și nici nu se vor împiedica de niște mormane urâte de hârtii care să le alunge cheful de plimbare”, spun pădurarii de la Spychowo.

Nevoi In Padure
Panoul cu instrucțiuni. Sursa foto: Twitter / @jacekzarzecki.
scroll to top