Închide

Primark, pregătit de lansare în comerțul online? Investește puternic într-o platformă digitală

Avatar
Primark 1

Magazin Primark. Foto: wikipedia.

Timp de citire: 2 minute

Primark a anunțat că intenționează să investească puternic în „o nouă platformă digitală”, măsură care ar putea indică faptul că retailerul ia în considerare, în cele din urmă, o lansare în comerțul electronic, potrivit Charged Retail.

În această dimineață, proprietarul Primark, Associated British Foods (ABF), a anunțat că vânzările pe tot anul vor fi sub așteptări, după ce gigantul fast-fashion a fost nevoit să-și țină ușile închise o mare parte a anului.

Refuzul ferm al Primark de a se lansa online și de a se concentra doar asupra operațiunilor sale fizice ar fi fost, de asemenea, afectat de „pingdemic”, raportând o scădere a vânzărilor datorită „creșterii rapide și semnificative” a numărului de angajați forțați să se autoizoleze.

În timp ce vânzările s-au recuperat după ce lockdown-ul a fost ridicat, Primark a anunțat planurile de a dezvolta o nouă platformă digitală nespecificată, în timp ce intensifică recrutarea pentru a crea „capacitatea digitală în cadrul afacerii”.

Deși Primark a intrat imediat în joc, lecțiile pandemice persistă în mod clar, iar vânzările pierdute de 1,1 miliarde de lire sterline din cauza închiderii magazinelor nu vor fi uitate peste noapte, a spus Susannah Streeter, analistul de investiții și piețe al Hargreaves Lansdown. Vor fi acum investiții într-o nouă platformă digitală și, deși nu este clar dacă va fi tranzacțională, faptul că Primark caută personal pentru a crea o nouă capacitate digitală în afaceri poate sugera că vânzările online vor face parte din viitorul retailerului. În prezent, se concentrează încă pe modelul său încercat și testat de utilizare online pentru comercializarea gamelor din magazin, cu un nou site web îmbunătățit pentru clienți, care urmează să fie lansat anul viitor, oferind detalii despre disponibilitatea produselor în magazinele sale.

De asemenea, retailerul a salutat „rolul critic” al capacităților sale de marketing digital, permițându-i să livreze „conținut mai personalizat” cumpărătorilor pe parcursul timpului.

În 2022, Primark spune că intenționează să lanseze un „site web nou și îmbunătățit, orientat către clienți ”, permițându-i să afișeze mai mult din stocul său și să ofere clienților mai multe informații, cum ar fi disponibilitatea în magazin.

Refuzul Primark de a intra în lumea comerțului digital a fost criticat de un număr de experți din industrie, șeful cercetării consumatorilor ParcelHero, David Jinks, afirmând în aprilie că lansarea online a Poundland „lasă acum Primark singurul lanț principal de High Street al cărui site web este încă doar o vitrină.”

Fiecare comerciant cu amănuntul speră că nu va exista niciodată un alt lockdown național, dar un magazin precum Primark este deosebit de vulnerabil la orice închidere locală viitoare, a spus el.

scroll to top