Închide

Programul “Rabla local” ar urma să înceapă în 21 aprilie. Care sunt condițiile de înscriere?

Avatar
automobile, graveyard, prosperity

Fotografie de Fitschen pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Programul “Rabla local” ar urma să înceapă săptămâna viitoare. Acesta prevede că beneficiarul va primi 3.000 lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, fără să fie obligat să cumpere una nouă, informează RADOR.

Programul ar fi trebuit să înceapă în septembrie anul trecut, dar a fost amânat de două ori.

Primăriile pot depune cererile și documentația aferentă în perioada 21-28 aprilie, iar ulterior Administrația Fondului pentru Mediu va anunța termenul de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.

Cei care au mașini vechi și nu vor să își cumpere una nouă sau nu au bani pentru una nouă trebuie să știe că sunt eligibile autovehiculele mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare cel mult euro trei. Nu este obligatoriu, însă ca autoturismul să fie functional.  Trebuie totuși să conțină componentele esențiale: motor, transmisie, tren, derulare, caroserie sau șasiu.

Oamenii primesc cei 3.000 lei și cu condiția ca în următorii trei ani să nu achiziționeze o mașină cu normă de poluare sub euro cinci.

Din cei 3.000 lei, autoritățile locale trebuie să acopere un procent de 20%, restul provenind din fonduri guvernamentale.

Bugetul alocat în acest an pentru programul ”Rabla local” este de 240 de milioane de lei, ceea ce acoperă sumele necesare scoaterii din circulație a 100 de mii de mașini vechi.

scroll to top