Închide

Renault vinde pachetul de acțiuni către Avtovaz din Rusia

Avatar
Renault Pornic

Fotografie de Sébastien Chiron pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Consiliul de Administrație al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acțiunile deținute de Renault Group în filiala Renault Rusia către primăria orașului Moscova şi a 67,69% din capitalul Avtovaz către institutul rus NAMI, anunță într-un comunicat, transmis de Reuters.

NAMI este institutul central rus de cercetare şi dezvoltare a automobilelor şi motoarelor. Realizarea acestor tranzacții nu este supusă niciunei condiții, toate autorizațiile necesare fiind deja obținute.

Acordul prevede o opțiune de cumpărarea de către Renault Group a participaţiei sale în cadrul Avtovaz, care poate fi exercitată în anumite perioade în cursul următorilor șase ani.

„Azi am luat o decizie dificilă dar necesară, în deplină responsabilitate faţă de cei 45.000 de salariați pe care îi avem în Rusia, în dorința de a menține performanța Grupului şi a posibilității de a reveni în viitor în această țară, într-un context diferit. Am încredere în capacitatea Renault Group de a accelera transformarea sa şi de a-şi depăși obiectivele pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

scroll to top