Închide

Rezultate financiare sub așteptări pentru Ford. Acțiunile companiei se prăbușesc

Avatar
ford, mustang, gt

Fotografie de oskaline pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

cţiunile Ford Motor au scăzut vineri cu 11%, după ce compania a raportat rezultate financiare care au ratat estimările şi a declarat că cererea pentru vehiculele sale electrice nu corespunde aşteptărilor, transmite CNBC.

Ford a raportat rezultatele financiare din trimestrul al treilea după ce închiderea bursei de joi şi nu au fost cele aşteptate de Wall Street.

Veniturile şi profitul Ford au rămas sub estimările analiştilor, deficienţe pe care directorii le-au atribuit pierderii producţiei în urma deciziei United Auto Workers de a organiza greve la trei dintre fabricile cheie din SUA, inclusiv o importantă fabrică de camionete din Kentucky.

Rezultatele au fost în contrast puternic cu rivalul General Motors, care a publicat mari rezultate financiare peste aşteptările investitorilor de la Wall Street.

Ford a devenit miercuri seara primul dintre cei trei producători auto din Detroit care a ajuns la un acord provizoriu cu UAW. Grupul a obţinut o concesie surprinzătoare, care ar trebui să-i ajute cifrele rezultatele din trimestrul al patrulea: lucrătorii aflaţi în grevă se vor întoarce la locurile de muncă înainte ca noul acord să fie ratificat oficial.

Dar noul contract al Ford va fi unul costisitor. Directorul financiar John Lawler a declarat că acordul UAW, dacă va fi ratificat de membri, va adăuga costuri de la 850 la 900 de dolari pentru fiecare vehicul asamblat în SUA, ceea ce va pune o presiune suplimentară asupra eforturilor continue ale CEO-ului Jim Farley de a îmbunătăţi costurile şi calitatea Ford.

Ford a mai spus că intenţionează să amâne cheltuieli anunţate anterior, de aproximativ 12 miliarde de dolari, pentru capacitatea de producţie a vehiculelor electrice, spunând că clienţii săi din America de Nord nu mai sunt dispuşi să plătească o primă pentru un vehicul electric faţă de o alternativă comparabilă cu ardere internă sau hibridă.

În timp ce directorii au subliniat că Ford nu reduce sau amână planurile sale de a dezvolta o gamă de vehicule electrice mai avansate, investitorii îngrijoraţi de capacitatea companiei de a concura cu Tesla şi cu alţi noi intraţi pe piaţia vehiculelor electrice au primit un nou motiv de prudenţă.

Ford şi-a retras, de asemenea, îndrumările financiare anterioare pentru 2023, în lumina acordului în aşteptare cu UAW.

scroll to top