Închide

România a pierdut 140 de milioane de lei pentru două jaloane neîndeplinite pe Energie

Avatar
Nicolae Ciuca Premier Prim Ministru Copyright Foto Contactati Info@afaceri.news

Copyright foto: contactati info@afaceri.news

Timp de citire: 2 minute

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, după o şedinţă a conducerii partidului cu reprezentanţii liberali din Executiv că există certitudinea că săptămâna viitoare vom primi avizul pentru cererea de plată numărul doi din PNRR, dar cu diminuarea sumei de aproximativ 140 de milioane, aferentă celor două jaloane de la Ministerul Energiei care nu au fost încă îndeplinite.

Ciucă rămâne optimist și spune că a primit garanţii de la ministrul Energiei, Sebastian Burduja că săptămâna viitoare vor fi finalizate centralele pe cogenerare şi în felul acesta, jalonul va fi îndeplinit şi de asemenea se va relua jalonul privind producerea de hidrogen.

Nicolae Ciucă a declarat după şedinţa conducerii PNL că s-au discutat măsurile pentru a îndeplini jaloanele din PNRR.

”Mă refer la Ministerul Energiei, ştiţi foarte bine că a fost inaintată cererea de plată numărul doi, acolo avem două jaloane care nu au fost încă finalizate, este vorba de centralele de cogenerare, două centrale la Constanţa şi la Craiova, care sunt în proces de finalizare. Am primit garanţii astăzi de la domnul ministru Burduja că săptămâna viitoare acestea vor fi finalizate şi în felul acesta, jalonul îndeplinit şi de asemenea reluarea jalonului privind producerea de hidrogen. Toate aceste aspecte sunt în deplină coordonare cu Comisia şi avem certitudinea că săptămâna viitoare vom primi avizul pentru cererea de plată numărul doi, probabil cu diminuarea sumei de aproximativ 140 de milioane, aferentă celor două jaloane”,

a subliniat liderul PNL, citat de news.ro.

Ciucă a mai spus că un obiectiv discutat cu ministrul Mediului este rezolvarea problemelor legate de depozitele de deşeuri.

”Avem o decizie deja la Curtea Europeană de Justiţie, i-am cerut ministrului mediului ca într-o perioadă scurtă de timp (..) sper ca în cel mult două săptămâni să vină cu un plan concret prin care să putem să discutăm în coaliţie şi să luăm deciziile necesare ca această problemă a deşeurilor să fie rezolvată”,

a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat că tot în responsabilităţile Ministerului Mediului se află şi îndeplinirea jaloanelor din PNRR, unul dintre ele fiind programul de împăduriri.

”Există un plan în acest moment, am cerut să fie operaţioonalizat şi acolo unde nu se poate să fie revizuit pentru a putea să îl ducem la bun sfârşit”, a afirmat el.

scroll to top