Închide

România, interesată de trenuri pe hidrogen, cu bani din PNRR. Pe ce rute vor circula acestea?

Avatar
Mireo Plus H

Trenul Mireo Plus H, produs de concernul Siemens. Sursa foto: DB AG / Uwe Miethe.

Timp de citire: 2 minute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat, în această săptămână, o consultare a pieței pentru achiziția de trenuri pe hidrogen, anunțul în acest sens fiind urcat pe platforma de achiziții publice SEAP, anunță publicația de specialitate Club Feroviar.

În contextul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) intenționează să organizeze o procedură de achiziție de rame electrice pe celule de hidrogen (RE-H) pentru lung parcurs. Achiziția va include și serviciul de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani, precum și a serviciile de alimentare cu hidrogen aferente acestora.

ARF vrea să obțină estimări pentru:

prețul de achiziție unitar al ramei electrice cu hidrogen, exprimat în Euro/ramă;

prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în Euro/km; serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani;

prețul aferent asigurării serviciului de alimentare pentru 15 ani, cu hidrogenul necesar funcționării acestei rame, exprimat în Euro/km.

Unitățile electrice alimentate cu hidrogen și destinate traficului de lung parcurs trebuie să aibă o capacitate de transport de aproximativ 160 de locuri pentru călători, respectiv 16 locuri pentru biciclete.

Timpul alocat încărcării cu hidrogen este de aprox. 90 de minute și se va realiza în București.

Operatorii economici interesați pot depune online cotația de preț unitar solicitată, precum și orice recomandări, opinii și sugestii. Termenul de transmitere a informațiilor este 16 martie, iar procedura se va încheia pe data de 23 martie anul curent.

Inițial, noile trenuri erau propuse, în prima fază, pentru tronsoanele Bucureşti – Piteşti și Reșița – Voiteni, dar în documentația curentă a ARF este menționată și linia București – Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni.

Întreaga investiţie, care cuprinde şi reînnoirea liniilor de cale ferată pe care urmează să circule trenurile, este estimată la 380 milioane euro

Piața europeană de profil începe să fie atrăgătoare

În Uniunea Europeană există mai multe companii interesate de soluția tehnologică a propulsiei cu hidrogen. Alstom produce Coradia iLint, iar Siemens Mobility are Mireo Plus H. Apoi există Stadler, producător activ in zona acestei tehnologii, dar și spaniolii de la Talgo,

În mai 2021, in cadrul conferințelor Club Feroviar, oficiali ai Siemens Mobility explicau că, pe partea de transport feroviar de călători, sunt complementare două soluții moderne: trenurile cu hidrogen și cele hibride, cu baterii.

Potrivit companiei canadiene Ballard Power care asigură celule cu hidrogen pentru Siemens Mireo Plus H va fi prezentat publicului cât de curând. Elvețienii de la Stadler au realizat trenuri pentru piața americană, iar spaniolii au demarat proiecte în acestă zonă.

Oricum livrarea ramelor nu ar avea loc imediat, întrucât contractele conțin prevederi privind perioadele de timp dintre momentul semnării acestora și cel de livrare a primelor unități.

scroll to top