Închide

Rusia a prezentat prototipul mașinii electrice Amber, care a devenit rapid ținta glumelor din social media

Avatar
Gbqsttlw0aal4 Y

Foto: X Business Ukraine mag

Timp de citire: < 1 minut

Universitatea Politehnică din Moscova a dezvăluit pe 18 decembrie prototipul mașinii electrice rusești Amber, supranumită sarcastic “Tesla Killer” pe rețelele de socializare, potrivit The New Voice of Ukraine.

Se pare că dezvoltarea sa a fost comandată de uzina Avtotor din Kaliningrad, cunoscută pentru producția de mașini de la BMW, Ford, KIA și Hyundai până când sancțiunile occidentale au determinat trecerea la această nouă întreprindere.

În timp ce introducerea acestei mașini electrice i-a îngrozit pe mulți cetățeni ruși, majoritatea utilizatorilor au văzut-o ca pe o oportunitate de a-și bate joc de industria auto rusă care a suferit mult timp.

Amber iese în evidență nu doar prin designul său, ci și prin afirmațiile potrivit cărora motorul, invertorul, plăcile de control și bateriile vor fi de origine rusă.

Prin urmare, discutarea calității acestui produs este nejustificată, chiar dacă majoritatea componentelor sale, așa cum se întâmplă adesea în Federația Rusă, se dovedesc a fi chinezești.

scroll to top