Închide

S-a lansat Ioniq 6, primul sedan electric de la Hyundai Motor

Avatar
car, hyundai, steering wheel

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Hyundai Motor a lansat joi primul său sedan electric, Ioniq 6, pe care producătorul de automobile sud-coreean pariază că va câştiga o cotă mai mare din piaţa vehiculelor electrice (EV) dominată de Tesla, transmite Reuters.

Ioniq 6 este unul dintre cele peste 31 de modele electrice pe care Hyundai Motor Group, care include  Hyundai Motor, compania soră Kia Corp şi marca premium Genesis, intenţionează să le introducă pe piaţă până în 2030 pentru a-şi asigura 12% din piaţa globală a vehiculelor electrice.

Cu ajutorul noului sedan, Hyundai îşi va extinde gama de vehicule electrice dincolo de crossoverele şi SUV-urile actuale, pentru a concura faţă în faţă cu cel mai bine vândut sedan Model 3 de la Tesla.

Hyundai şi Kia au fost deja pe locul al doilea în privinţa livrărilor de vehicule electrice la nivel global, cu excepţia Chinei, în perioada ianuarie-mai a acestui an, cu o cotă de piaţă combinată de 13,5%, care a fost a doua după Tesla, de 22%, potrivit firmei de cercetare SNE Research.

Ioniq 6 va avea un preţ cuprins între 55 de milioane de woni (41.949,51 dolari) şi 65 de milioane de woni pentru piaţa sud-coreeană.

”Ioniq 6 va putea concura cu Tesla în sectorul sedanelor electrice de serie, având în vedere preţul competitiv şi autonomia de rulare lungă”, a declarat Lee Jae-il, analist la Eugene Investment & Securities.

scroll to top