”Șampania berilor” vs. șampania franțuzească | Francezii nu fac compromisuri cu mândria lor națională

, , ,
Autor:    -  
Miller Champagne Of Beers
Sursa foto: Miller High Life / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Autoritățile vamale belgiene au distrus aproape 2.400 de cutii de bere americană, sub brandul producătorului Miller, întrucât pe cutii era înscris sloganul ”Șampania berilor” (”The Champagne of Beers”), potrivit unui comunicat remis presei de către Comitetul Interprofesional al Vinului din Champagne (CIVC), puternicul grup de lobby al producătorilor de șampanie din Franța, scrie publicația Euractiv.com.

Marfa, reprezentând exact 2.352 de cutii de bere Miller High Life, a fost sechestrată în portul belgian Anvers la începutul lunii februarie, dar a fost distrusă abia luni, a declarat CIVC în comunicatul citat.

Sloganul scris pe cutiile de Miller ”reprezintă o încălcare a denumirii de origine protejată Champagne”, au susținut francezii.

”Destinatarul din Germania al berilor nu a contestat decizia, după ce CIVC a solicitat distrugerea acestor mărfuri ilicite”, a adăugat grupul francez.

CIVC, care îi reunește pe cei 16.200 de viticultori și pe producătorii celor 360 de mărci de șampanie din renumita regiune din estul Franței, monitorizează în permanență toate produsele susceptibile de a deturna brandul Champagne, pe toate meridianele lumii.

În conformitate cu reglementările europene în materie de protecția mărcilor comerciale, ”mărfurile care încalcă o denumire de origine protejată sunt considerate contrafăcute”, a evidențiat CIVC.

Distrugerea cutiilor de bere – despre care CIVC a insistat să precizeze că a fost făcută într-un mod responsabil din punctul de vedere al protecției mediului – ”confirmă importanța pe care Uniunea Europeană o acordă denumirilor de origine protejată și controlată, recompensând totodată determinarea producătorilor de șampanie de a-și proteja denumirea”, a declarat șeful CIVC, Charles Goemaere.

Comitetul Interprofesional al Vinului din Champagne monitorizează și analizează aproximativ 1.000 de cazuri de presupusă însuşire frauduloasă a denumirii Champagne în 80 de ţări, în fiecare an, au declarat avocaţii Comitetului într-o intervenție pentru agenția France-Presse, în 2021.

Un caz rarisim în care francezii au fost nevoiți să facă un pas în spate s-a petrecut în vara anului 2021, când autoritățile de la Moscova au decretat că doar vinurile spumante rusești pot fi numite ”șampanie” pe piața rusă, în timp ce produsul francez original trebuie să fie etichetat drept ”vin spumant”.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!