Închide

Sătulă de întârzierile crizei logistice, IKEA a găsit o soluție suedeză “gordiană”

Avatar
Casa Gosho

Foto: Gosho Stefanov

Timp de citire: 2 minute

Obosită deja de întârzieri persistente cu livrările, compania Ikea ia lucrurile în propriile sale mâini. Gigantul suedez al mobilierului își va cumpăra propriile containere și își va închiria propriile nave pentru a nu mai depinde de alții.

Până acum, problema este cunoscută pe scară largă: consecințele crizei Covid provoacă întârzieri enorme în logistica internațională – ca să nu mai vorbim de întârzierile substanțiale de la eșuarea navei Ever Given. Nu este vorba doar de timp, ci și de bani: potrivit canalului de știri olandez RTL, prețul pe care îl percep companiile de transport maritim a crescut de cinci ori.

Pentru o companie precum Ikea, acest lucru este și mai presant, deoarece dacă criza Covid ne-a învățat un lucru, este importanța unei case confortabile. Consumatorii au cheltuit o mulțime de bani în plus – pe care nu i-au putut cheltui pentru călătorii – tocmai pe amenajarea caselor lor.

O creștere considerabilă a cererii și o scădere substanțială a ofertei: nu trebuie să fii economist pentru a ști că acest lucru devine o problemă.

În Europa cu trenul

Containerele companiilor de transport maritim au devenit foarte costisitoare și întârzie foarte mult, dar Ikea speră să rezolve această problemă prin achiziționarea de containere și închirierea de nave proprii. Deocamdată lanțul de retail nu vrea să dezvăluie mult mai multe detalii despre acest lucru.

De asemenea, Ikea se va diversifica în materie de transport: suedezii vor să transporte din ce în ce mai multe mărfuri cu trenul din China în Europa. Și în ceea ce privește întrebările cu privire la ce poate face Ikea cu containerele de transport maritim atunci când această criză logistică se încheie, site-ul web britanic al lanțului sugerează deja posibilitatea suedezilor de a deveni și giganți imobiliari, cunoscut fiind deja trendul Mobile Homes, al caselor minimaliste în container.

scroll to top